< 2022.07 >
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2022.10.20. 10:00

XXVIII. Országos Urbanisztikai Konferencia 2022

A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság évente megrendezi az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei, immár 28. konferencia a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével, 2022. október 20-21. között kerül megrendezésre Pécsett, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban! A konferencia idei témája: Az egyetemek változó szerepe a tudásipari forradalom városaiban.
Részletek »

Living Danube Limes Projekt – Láthatóvá tenni a Matrica tábort2022. június 24-én 13.00 órától kerül megrendezésre a Living Danube Limes Interreg DTP Projekt szakmai napja Százhalombattán, az egykori római „Matrica” tábor helyszínén. A programok 17 órától kiállításmegnyitóval folytatódnak a „Matrica” Múzeumban.

A program társszervezője a Magyar Urbanisztikai Társaság.
 

 

 

A szakmai nap egyúttal a MÉK elfogadott szakmai továbbképzési eseménye, így a részvételért kreditpont kapható. Előzetes regisztrációt követően az igazolás kiadása a helyszínen történik.

A Living Danube Limes százhalombattai mintaterületének helyszíni bejárása után a résztvevők interaktív workshopon vehetnek részt.

A program a régészet, a muzeológia (bemutatás), turisztikai kérdések és a helyi közösség fejlesztéshez való viszonyulásának aspektusaiból igyekszik majd körüljárni a felmerülő kérdéseket a résztvevők intenzív bevonásával, a közös gondolkodás eszközeivel. Cél egy olyan szellemiség létrehozása, amely támogatja az egykori római határvédelmi rendszer, a limes mentén létrejövő nemzetközi együttműködéseket, a nemzetközi projekt céljainak megvalósulását, tágabb térbe helyezését.

A workshopot követően, 17 órai kezdettel kerül megrendezésre a „Láthatóvá tenni a matrica tábort” c. kiállítás megnyitója a százhalombattai Matrica Múzeumban.

A kiállításon betekintést kapunk az egykori „Matrica” római segédcsapati tábor történetébe, és megtekinthetők a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építészhallgatóinak, valamint műemlékvédelmi szakmérnöki hallgatóinak koncepciótervei az örökséghelyszín fejlesztési lehetőségeire.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mond Török Sándor, Százhalombatta város alpolgármestere.

Reméljük felkeltettük érdeklődését!

Amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérjük regisztráljon a következő linken elérhető űrlap kitöltésével: https://forms.gle/aGB7fYt6mXjUKGTw5

Az esemény hivatalos meghívója, részletes programja ide kattintva letölthető (PDF)


Kapcsolódó dokumentumok:
Meghívó a Living Danube Limes projekt június 24-i eseményére