top of page

Hatalmas érdeklődés az Egészséges utcák Konferencián

Napjainkban egyre nagyobb szükség van a várostervezésben és -fejlesztésben a helyi léptékű, széles társadalmi bázisra épülő innovatív megoldásokra. A nagyléptékű infrastrukturális fejlesztések mellett (és helyett) felértékelődnek azok a kezdeményezések, amelyek a meglévő helyi erőforrások hatékonyabb felhasználásával és az együttműködések mozgósításával valósulnak meg.


A Magyar Urbanisztikai Társaság és az Urbavis 2024. március 12-én, több mint 90 fő részvételével szervezett konferenciát az élhető, sétálható és egészséges utcák és városi alközpontok fejlesztésének hazai és külföldi jó gyakorlatainak megosztása céljából. A konferencia a közelmúltban kiírásra került TOP Plusz-4.1.1-23 „Egészséges utcák program” apropóján valósul meg – célja, hogy szakmai inspirációt nyújtson a pályázat beadásán dolgozó budapesti kerületi önkormányzatok és szakemberek számára. A rendezvény szakmai partnere és támogatója a Klímabarát Települések Szövetsége volt.


A rendezvény részletes szakmai beszámolója elérhető itt


Köszönjük szépen az Urbavisnak a konferencia megvalósítását és a Klímabarát Települések Szövetségének a szakmai támogatását!





70 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page