top of page

A MUT új főtitkára: Porhajas Gábor László




2024 március 18-tól új főtitkár kezdi meg munkáját a Magyar Urbanisztikai Társaság szakmai koordinációs feladatainak ellátására. Eddigi főtitkárunk, Makkos Dalma 2023 elején egy kihívásokkal teli időszakban vette át a szervezet menedzselését, áldozatos, szakszerű munkája nagy szerepet játszott abban, hogy társaságunk magas színvonalon tudott aktív lenni küldetésében ebben az időszakban is. A MUT elnöksége ezúton is szeretné megköszönni Makkos Dalma munkáját.

Porhajas Gábor László közgazdász, 2020-ban diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális és Környezeti gazdaságtan (REKO) mesterszakán. Alapképzésen 2018-ban szerzett oklevelet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás szervező BA szakján. Jelenleg doktori disszertációját írja a Budapesti Corvinus Egyetemen, kutatásának fő témája a Győri metropolisz térség és a Csallóköz határon átnyúló kapcsolatai. Gyermekkora óta foglalkoztatja a fenntartható közforgalmú közlekedés világa, 2024-ben a győri Széchenyi István Egyetemen közlekedési szolgáltatás szervező szakember képesítést szerzett.

Számos városfejlesztési, területi kutatás aktív résztvevője, 2020 óta a Klímabarát Települések Szövetségének projektmenedzsere és 2023-tól a Magyar Urbanisztikai Társaság Fiatal Urbanisták Tagozatának elnöke 2021-2023 között a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, jelenleg pedig az ELTE-TÁTK megbízott oktatója.

Irodavezetőként a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont (MUTK) munkáját pedig Thuma Mária segíti.

Munkatársaink továbbra is a mut@mut.hu e-mail címen érhetőek el!

Sok sikert  kívánunk munkájukhoz!

MUT elnöksége


84 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page