< 2021.09 >
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
2021.10.05. 16:00

A köztérhasználat kultúrájának változása

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata 2021. október 5-én (kedd) 16,00 órakor beszélgetés-sorozatot szervez „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében" témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő tagozati összejövetel témája: „A köztérhasználat kultúrájának változása”
Részletek »
2021.10.13. 17:00

Könyvbemutató: Városképek

A szerzők, Izsák Éva, Halász Levente, Békési László és S. Nagy Katalin, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ELTE Városkutató Tudományos Műhely tisztelettel meghívja Önt és barátait a Városképek című kötet bemutatójára.
Részletek »
2021.10.21.

XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencia - Újraiparosodó városaink

A Magyar Urbanisztikai Társaság a Debreceni Egyetem Műszaki Karának társszervezésével 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2021. október 21-22-én. A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencián többek között plenáris előadást tart: Papp László, Debrecen Polgármestere, Dr. György László az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár, Füleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. valamint Dr. Lux Gábor, a Közgazdaság- És Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa. A konferencia szakmai partnere a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia És Fenntartható Fejlődés Tanszék és a Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Részletek »

XXV. Országos Főépítészi KonferenciaA Magyar Főépítészek – Országos Főépítészi Kollégium – Egyesület a Magyar Urbanisztikai Társaság társszervezésében  2021 augusztus 25. és 27. között rendezi meg a XXV. Országos Főépítészi Konferenciát, melynek témája Budapest és a Duna kapcsolata lesz. Az előadások fő helyszíne a főváros arculatát máig meghatározó, legszebb korszakának jeles alkotása, az Új Városháza (Váci út 62-64.) A konferencia első napja a közvetlen tapasztalatszerzésé lesz, a résztvevők a Duna felől ismerhetik meg fővárosunkat, mely egyben a felkészülés is a következő napok előadássorozatának szellemi kalandjára.

A jelentkezési határidő meghosszabbításra került 2021 augusztus 12-ig!

A konferencián Budapest fejlődésének természeti és földrajzi viszonyairól előadást tart Salamin Géza, a Magyar Urbnaisztikai Társaság elnöke; Urbanisztika, építészet témakörben pedig Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság örökös, tiszteletbeli elnöke. 


FRISSÍTÉS: 

A konferencián Főépítészekért Életmű Különdíjat kapott Zábránszkyné Pap Klára okl. építészmérnök, a Magyar Urbanisztikai Társaság korábbi elnökségi tagja, jelenlegi tagja, Szentendre és a járás 13 településének volt főépítésze, az Országos Főépítészi Kollégium volt titkára, elnökségének tiszteletbeli örökös tagja, a Magyar Főépítészek egyesület elnöki tanácsadója.


 

A jelentkezési lap ide kattintva elérhető

Az előzetes programtervezet ide kattintva elérhető

További információ