< 2022.01 >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
2022.02.15. 17:00

Urbanisták felsőfokon: Aczél Gábor DLA

A Magyar Urbanisztikai Társaság Budapesti és Pest megyei területi csoportja a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Urbanisztikai Hónapja eseménysorozat, valamint a területi csoport saját eseménysorozatának keretében látja vendégül Aczél Gábor DLA építészmérnököt, a Magyar Urbanisztikai Társaság korábban öt cikluson keresztül tevékenykedő örökös, tiszteletbeli elnökét.
Részletek »
2022.02.22. 17:00

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése

A Magyar Urbanisztikai Társaság Örökséggazdálkodási Tagozata tisztelettel meghívja Önt Ács István vezető tervező, projektvezető építész, műemlékvédelmi szakmérnök „A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése" című előadására.
Részletek »
2022.03.23. 16:00

Könyvbemutató | Kálnoki Kis Sándor: Kereszteződések

„Kereszteződések” címmel (alcím: Család és hivatás) – magán kiadásban - megjelenik Kálnoki-Kis Sándor (85) emlékirata. A szerző szakmai tevékenységét és családja történetét összefonódva, sztorizva meséli el, amint azt teszi számtalanszor, fehér asztal mellett családi, baráti, vagy szakmai körben. Kálnoki Kis Sándor kötete 2022. március 23-án a MUT társrendezésében kerül bemutatásra a Társaság székházában. A megjelenteket Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke köszönti. A kötet a könyvbemutató után a helyszínen is átvehető 5.000 forintos áron.
Részletek »
Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezetői pályázat beadási határidő
2022.01.17 23:59

A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége pályázatot hirdet a 100%-os tulajdonában lévő Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakörének betöltésére.

A SZERVEZET:

Az 1966-ban alapított, egyesületi formában működő Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2000-ben alapította az egyesület céljai teljesülésének elősegítésére, és a saját tulajdonú székházának üzemeltetésére a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft-t (MUTK).

A MUT a magyar urbanisztikai szakmát összefogó társadalmi szervezet, mely küldetésének tekinti Magyarország területi, környezeti, gazdasági fejlődésének elősegítését és az abban szerepet vállaló széleskörű, interdiszciplináris szakmai kör összefogását, szakmai érdekeinek képviseletét, valamint az állandóan változó világ településeket érintő kihívásairól szóló rendszeres tájékoztatást a szakmai és laikus érdeklődők számára. 2019-ben elfogadott stratégiai dokumentuma szerint fontos feladata a tudáscsere (tudástranszfer elősegítése) hazai kontextusban és a nemzetközi szinten is. A MUT összekapcsolja a tudományt és a gyakorlatot, a különböző szakterületeket és a különböző szereplőket segítve a döntéshozatalt. Platformot ad a közös gondolkodáshoz és a szaktudás becsatornázásához. Rendezvényeivel, díjaival, hírlevelével, tudástárral, együttműködéseivel és sok egyéb közvetítő szerepvállalásával.

A MUTK a MUT tevékenységét támogatja és kiegészíti. A MUTK feladata a MUT munkaszervezeteként annak titkársági feladatainak ellátása, eseményeinek szervezése, másrészt a szakterület innovációját támogató kutatási, szakértői, képzési és networking tevékenységek kezdeményezése, szervezése és megvalósítása pályázatok és piaci alapú megbízások keretében. Fontos feladata a székház (Budapest, Liliom utca 48. I. emelet 1.) működtetése, a helyiségek részbeni vagy egészében történő bevételt eredményező hasznosításával, megőrizve annak értékét. A MUTK bevételeit nagyobb részt pályázati források, a MUT-tól származó megbízások és támogatás, illetve kisebb részben piaci alapú bevételek jelentik, beleértve a székház hasznosításából származó bevételeket is.

Az ÜGYVEZETŐ FELADATAI:

Az ügyvezető feladata a MUTK nKft. céljainak megfelelő hatékony, kiegyensúlyozott működtetése, és az nKft. üzleti életének, szakmai munkájának irányítása és egyben a MUT főtitkári feladatainak ellátása is. Feladata a szakmai kihívások alapján a társaság szakmai

kapcsolatainak erősítése, olyan éves közhasznú gazdálkodási terv elkészítése, melyben a szakmai bevételek mellett a székház hasznosítása is megjelenik. Az elvárt éves árbevételnek fedezetet kell jelentenie a társaság munkaszervezetének működtetésére, a telephely kreatív, önfenntartó és eredményes működtetésére, és az egyesület titkársági feladatainak ellátására. Az ügyvezető feladata a 2-4 fő munkavállaló irányítása, a munkáltatói jogok gyakorlása, a tulajdonosi döntések végrehajtása, a tulajdonos részére féléves beszámolók és az éves közhasznúsági jelentés készítése, valamint a projektekbe bevont szakértők koordinációja. Az ügyvezető felelős a társaság eredményes, jogszabályoknak és belső szabályzatoknak megfelelő működtetéséért. Az ügyvezetői munkakör határozatlan idejű, teljes vagy részmunkaidős formában tölthető be megállapodástól függően. Bérezés megegyezés szerint.

ELVÁRÁSOK:

 • felsőfokú végzettség
 • angol nyelv tárgyalóképes ismerete
 • (mikro)vállalati gazdálkodással kapcsolatos ismeretek, készségek
 • kiemelkedő szervezőkészség
 • teljesítményorientált beállítottság
 • nyitottság, kiváló kommunikációs készség
 • kreativitás

AZ ELBÍRÁLÁSNÁL ELŐNYT JELENTŐ KÉPESSÉGEK/KÉPZETTSÉGEK:

 • urbanisztika valamely részterületéhez kötődő végzettség és gyakorlati tapasztalat
 •  pályázati források megszerzésében szerzett tapasztalat,
 • nemzetközi – pl. EU-s – projektekben való részvétel,
 • vezetői gyakorlat
 • gyakorlott számítógépes felhasználói kompetencia,
 • B típusú vezetői engedély

A PÁLYÁZATBAN BENYÚJTANDÓ ANYAGOK

 • fényképes önéletrajz, saját aláírással, PDF formátumban,
 • ügyvezetői pályázat PDF formátumban, amely kitér:
  • a személyes ambíciókra,
  • a társaság működtetésével kapcsolatos elképzeléseire
  • a feladatellátással/munkavállalás módjával kapcsolatos személyes preferenciáira (munkaviszony vs. megbízás, teljes ill. részfoglalkoztatás),
  • a személyes kapcsolatfelvételi adatokra (mobil, email cím) megadásával
 • a pályázatot e-mailben 2022.01.17-én 24:00 óráig kell megküldeni a mut@mut.hu email címre. Valamennyi dokumentumot PDF-ben kell csatolni.
 • kérdéseket lehet feltenni a mut@mut.hu email címen. Kérjük levelének tárgyában tüntesse fel: „Ügyvezetői pályázat”

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSÁNAK MENETE:

 • Pályázatbeadási határidő: 2022. január 17 24:00.
 • A személyes interjúkról 2022. január 21. 24:00 - ig kapnak a jelentkezők értesítést, a személyes interjúkra 2022. január 24 és 31 között kerül sor.
 • Az egyesület elnöksége a döntésről február 15-ig értesíti jelentkezőket.
 • Az ügyvezetői feladatok ellátásának kezdete 2022. március 16.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: