< 2020.09 >
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2020.10.06. 16:00

Környezetesztétikai Tagozat: Lehetőségek és korlátok a főváros közösségi tereinek és létesítményeinek fejlesztésében

MUT Környezetesztétikai Tagozatának tagozati ülései keretében indított új beszélgetés-sorozat témája a „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében”. A téma aktualitására előző sorozatunk tanulságai is rámutattak. Egyfelöl: a térhasználatok vonatkozásában is felmerül a gazdaságosság kérdése. Helyesen megválasztott-e egy adott térben a funkció, milyen költségekkel építhető meg az objektum, hogyan lesz fenntartható, és a megválasztott funkció találkozik-e térhasználók igényeivel? Másfelöl: a térhasználók igényeinek felmérése és a tervezésbe történő bevonásuk úgy tűnik (a közparkok esetében ez már igazoltnak látszik) záloga a fejlesztési tevékenység sikerének.
Részletek »
2020.10.08.

Jelentkezési határidő szekcióelőadóknak az MRTT XVIII. Vándorgyűlésére

A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. Vándorgyűlésén a Magyar Urbanisztikai Társaság is képviselteti magát, melyre a szekcióvezetők, Salamin Géza és Csomós György elóadók jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2020 szeptember 20.
Részletek »
2020.10.28.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. Vándorgyűlése

A Magyar Regionális Tudományi Társaság 2020 október 28. és 29. között rendezi meg XVIII. Vándorgyűlését a Budapesti Corvinus Egyetemen.
Részletek »
2020.11.26. 09:00

II. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről

Tervezett időpont és helyszín: 2020.november 26-27. Debrecen
Részletek »

A MUT Különdíját a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte a Széll Kálmán tér rekonstrukciójáértA XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata  idén HUSZONEGYEDIK k alkalommal rendezte meg a  Magyar Ingatlanfejlesztési Nívó díj Pályázatot.


A pályázat fővédnöke Tuzson Bence a Miniszterelnökség Közszolgálatért Felelős Államtitkár.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai és laikus közönségnek, a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.

A pályázatot a legfontosabb szakmai szervezetek támogatják

Az elmúlt 20 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 400 alkotás mutatkozott be és a legjobbak nagy sikerrel szerepeltek a hazai eseményt követő  Wall Street Journal által támogatott FIABCI Prix d`Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 22 első és 30 második díjat nyertek.

Az idei pályázaton 30 kiváló ingatlanfejlesztés indult melyek között vannak kiemelt kormányzati, Önkormányzati és magán befektetői beruházások, rendeltetésüket tekintve irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kultúrális  és sport célú fejlesztések, ipari és  lakóépületek .

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai a fejlesztési koncepció, az építészeti értékek, a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége, társadalmi hasznossága, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb  környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A díjátadó ünnepséget a Gerbeaud Átrium termében több, mint 110 fő részvételével tartották. A három első díjat dr Tuzson Bence Államtitkár úr adta át a nyerteseknek.


A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredménye

 

A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat  I. Díjasa, az Irodaház kategória I. helyezettje a

 WING ZRT a MAGYAR TELEKOM ÉS T-SYSTHEMS KÖZÖS SZÉKHÁZA pályaművel

 A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat II. díját nyerte az

IK HOTELS KFT az ARIA HOTEL megvalósításáért

  XXI. Magyar Igatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat III. díját nyerte és legjobb projekt a pályázók szavazata alapján  a

a MOHOLY- NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM CAMPUSFEJLESZTÉS – TECHNOLÓGIA PARK melyet

a KKBK KORMÁNYZATI KIEMELT BERUHÁZÁSOK KÖZPONTJA NONPROFIT KFT  nevezett

A Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját kapta

A FÖMTERV MÉRNÖKI TERVEZŐ ZRT a SZÉLL KÁLMÁN TÉR REKONSTRUKCIÓJÁÉRT


(Forrás: Magyar Ingatlanszakmai Egyesület/FIABCI Hungary)