2019.08.01.

Savaria Urbanisztika Nyári Egyetem

IX. Tervező Tábor Helyszín: Bük
Részletek »
2019.11.06. 09:00

XXV. Országos Urbanisztikai Konferencia

Részletek hamarosan...
Részletek »

Elment az „örök tervező” - Búcsú Horkay Nándortól


2018. december 7-én, életének ötvenedik évében elhunyt Horkay Nándor, Magyarország kiemelkedő területfejlesztési, területpolitikai, turisztikai, nemzetstratégiai szakértője.


Horkay Nándor geográfusként meghatározó alakja volt a területfejlesztés és a turizmus hazai fejlődésének, de az elmúlt években pasztorációs szakemberként is mindinkább ismertté vált. Olyan fontos szakmai műhelyeket vezetett, mint a VÁTI Stratégiai Tervezési és Vidékfejlesztési Irodája, a VÁTI Területi Tervezési és Értékelési Igazgatósága, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal, valamint a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási és Stratégiai Igazgatósága. Számos hazai és uniós, valamint területi és ágazati stratégia megalkotása fűződik a nevéhez, emellett vezető szerepe volt a magyar turisztikai desztinációmenedzsment-rendszer kialakításában. Különböző munkaköreiben és szolgálataiban évtizedek óta kitartóan dolgozott a nemzetegyesítés ügyéért.A Magyar Urbanisztikai Társaság több eseményének szereplője, sokunk kollégája, főnöke, szakmai partnere volt. Fájdalmasan korai halála megakadályozta, hogy több nagy tervét megvalósítsa. Ugyanakkor állhatatos és elkötelezett személyiségének köszönhetően mégis hathatósan tett országunk fejlődéséért. Páratlan küldetéstudatú, eltökélt és szolgáló szellemiségű vezető és szakember volt. Eltökélt és szeretetteljes lelkületének közösségépítő ereje mind szakmai, mind baráti körben megmutatkozott. Az általa teremtett közösségekben a lelki egészség ápolása is jelen volt. Nándi ugyanis egy olyan különleges egyéniség, vezető és kolléga volt, aki fáradhatatlanul imádkozott munkatársaiért, beosztottjaiért, vezetőiért; sőt, haragosaiért is. Az utóbbi években súlyos betegsége ellenére sok időt szentelt keresztényi küldetésére, a pasztorációra és az imaszolgálatra.

Nándinak igazi szenvedélye volt a jövőformáló fejlesztési tervezés. Az „örök tervező”, ugyanakkor még a dolgos hétköznapokban is gyakran hangoztatta, hogy nem csak az evilági kihívásokra kell felkészültnek lennünk.Kedves Nándi!

Nem feledünk! Ki-ki közülünk gondol rád vagy imádkozik érted, hogy e világi és azon túli terveid beteljesedjenek!

Horkay Nándort gyászolja felesége, Szabina és kisfia, Hunor Ferenc. A Magyar Urbanisztikai Társaság vezetése is osztozik a család gyászában.

Salamin Géza – Péti Márton


A temetés december 15-én, szombaton 10.00-kor a martonvásári temetőben (Martonvásár Bajcsy-Zsilinszky út 12.) lesz a katolikus egyház szertartása szerint, gyászmise 12.00-kor a martonvásári Szent Anna templomban.