Keresés


A tavalyihoz hasonlan idén is jelentős számú pályázat érkezett a 2016. évi MUT Diplomadíjra


A Magyar Urbanisztikai Társaság a 2016. évben is pályázatot hirdetett olyan főiskolán, vagy egyetemen végző hallgatók számára, akik urbanisztikai, vagy ahhoz kapcsolódó szakirányon nyújtották be diplomatervüket. A pályázat során a kiemelkedő szakdolgozatok, diplomamunkák díjazásra kerülnek.
A jelentkezési határidő október 31-én lezárult, a beérkezett pályaművek mennyisége idén is nagyon magas számot ért el!
 

A pályázaton a 2015/16-os tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhattak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt figyelemben részesíti majd a gyakorlati hasznú terveket, tervi szintű javaslatokat és módszertant tartalmazó pályaműveket, vagyis minden olyan munkát, amely a szakma gyakorlói számára közvetlen hasznossággal bír.

 


A szembetűnően magas számú jelentkezés egyik oka feltehetően részben a tavaly megújított, népszerű témaköröknek is köszönhető, melyek a következők:

 

  • területi- és struktúratervezés,
  • településtervezés és városépítés,
  • szabadtértervezés,
  • tájépítészet,
  • városfejlesztés és városkutatás,
  • településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok,
  • városkommunikáció és városmarketing.

 

A jövő hét során kijelölünk 2-2 opponenst az egyes pályaművekhez, és indulhat a drukkolás!

 

A díjakat várhatóan 2016. év végén, ünnepélyes keretek között a Társaság elnöke adja át. A pontos időpont a későbbiekben kerül meghatározásra, további információkért figyeljétek a MUT honlapját!

Az időközben bekért dolgozatokat a díjátadó ünnepségen kapják vissza a pályázók. Az ünnepség után személyes átvétel lehetséges a MUT Titkárságán.

 


Hozzászólások:
Oldalanként
A hozzászólás csak adminisztrátori jóváhagyás után jelenik meg!
Név:
Email-cím:
Hozzászólás: