Fórum
Név:
Jelszó:

Keresés
Tagozatok


FUT Fiatal Urbanisták Tagozata


FUT

Tagozatvezető: Vajas Ákos
Főtitkár: Turóczi Tímea
Gazdasági Munkacsoport: Szabó Gyöngyvér
Marketing Munkacsoport: Krizsán BarbaraA Magyar Urbanisztikai Társaság Fiatal Urbanisták Tagozata 2009 októberében hivatalos formában is újjáéledt, a Budapesti Corvinus Egyetem településmérnök hallgatóinak kezdeményezésével.

A Fiatal Urbanisták Tagozata azzal a céllal jött létre, hogy az urbanisztika területén tevékenykedő fiatalokat egy csoportba szervezze, ezáltal kölcsönös párbeszédet elindítva e tudományterület fiataljai között.

Ezt megalkotva közös információs bázist, kommunikációs csatornát létrehozva ad lehetőséget egymás segítésére, az urbanisztika tág tudományának elsajátítására.

Megmérettetések, pályázatok, előadások, fórumok valamint egyéb kreatív szakmai megmozdulások szervezése által a Tagozat tagjainak, ill. minden urbanisztikával foglalkozó fiatalnak igyekszünk biztosítani a szakmai fejlődést, a szakma tágabb megismerését.

A tagozat célja nem csupán a fiatalok párbeszédének kezdeményezése, hanem az urbanisztika legtágabb értelemben vett tudományának, valamint azzal foglalkozó minden laikus és szakember számára aktív kommunikációs felületet létrehozása.

Feladatunknak érezzük a jelenleg a szakmában dolgozó tervezőkkel való szorosabb kapcsolat kialakítását, a hazai urbanisztikai kérdések, problémák, lehetőségek megismerését és a nemzetközi viszonylatokkal való összehasonlítását.

Fontosnak tartjuk a nemzetközi tervezési kör megismerését, ennek érdekében külföldi szakembereket, diákokat és tervezőcsoportokat bevonását  a munkába. Hazai és külföldi élhető és élettel teli városok megismerése és ismertetése által pontos képet mutassunk az urbanisztika ma elfoglalt szerepéről.

Rendszeres programsorozattal kívánjuk felhívni a figyelmet a szakma fontosságára, és távoli szereplők közelebb hozásával elérni a tudományág magasabb szintű összetartását, fejlődését.

www.fiatalurbanista.hu