top of page

III. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről

Frissítve: 2022. dec. 19.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2021. november 25-26-án rendezi meg a III. Interdiszciplináris Konferenciáját a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről. A konferencia szakmai partnere a Magyar Urbanisztikai Társaság.


A konferencia része egy több éven átívelő rendezvénysorozatnak, amely a külhoni magyarságot kutatók tudományos és szakpolitika-formáló műhelyei számára kíván rendszeres eszmecserét biztosítani. Cél, hogy jobban megismerhessük a Kárpát-medencében egymás mellett élő közösségek tudományos eredményeit és elképzeléseit.

Az idei esemény is interdiszciplináris megközelítésű, elsősorban különösen az alábbi tudományterületekről és témakörökből várnak előadásokat és szekciójavaslatokat: földrajz, gazdaságtudomány, geopolitika, kisebbségkutatás, környezet- és földtudomány, néprajz, nyelvészet, politológia, regionális tudomány, szociológia, szociális és kulturális antropológia, szociolingvisztika.

JELENTKEZÉS

  • A szekciókra vonatkozó konkrét javaslatokat, rövid absztrakttal, 2021. június 30-ig, a konferencia@nski.gov.hu e-mail címre várják.

  • Július 15-ig értesítést adnak a szekció befogadásról és a szekciókról.

  • Az előadók jelentkezését 2021. szeptember 15-ig, a konferencia@nski.gov.hu e-mail címre várják.

  • Az előadók jelentkezése tartalmazza az előadásuk absztraktját, legfeljebb 1000 leütés terjedelemben.

  • Szeptember 30-ig értesítést adnak az előadások befogadásáról.

  • A konferencián nem előadóként való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelezze részvételi szándékát 2021. október 31-ig a konferencia@nski.gov.hu címen.

PUBLIKÁCIÓK

A szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet absztraktkötetet ad ki. Tervezzük az előadások tanulmánnyá formált változatainak lektorált tanulmánykötetben való megjelentetését 2022 folyamán, egyes kiválasztott írások pedig a megújult Kárpát-Haza Szemle folyóirat 2022. évi számaiban kaphatnak helyet. A tanulmányok megjelenésének követelményeiről és a szerzők határidőiről a konferenciát követően adunk tájékoztatást.

10 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page