top of page

Pongrácz Katalintól búcsúzunk

Frissítve: febr. 5.

Az urbanista szakma kiváló fővárosi szakemberét, a MUT tagját veszítettük el a napokban.


Az alábbiakban a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatásával emlékezünk nagyra becsült kollégánkra.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala szomorúan adja hírül, hogy meghalt Pongrácz Katalin, a volt Városrendezési Ügyosztály/Osztály korábbi vezetője, aki több mint 35 évig, nyugdíjba vonulásáig volt a Hivatal dolgozója.

„Pongrácz Katalin” fogalom volt, mind a hivatalban, mind szakmai körökben. Felkészültsége, városrendezési és hivatali tapasztalata mindenki számára ismert és elismert volt. Véleménye, gondolatai fontosak voltak, Őt nem lehetett megkerülni a hivatalban, javaslataival a problémák megoldására törekedett. Mindig számíthattunk kiemelkedő tudására és reális javaslataira.


Vezetése alatt gördülékenyen működött az Ügyosztály/Osztály, gondosan figyelt a precíz és pontos munkavégzésre. Szakmai véleményét, gondolatait szívesen osztotta meg közvetlen kollégáival is, akik sokat tanulhattak Tőle.


Építészmérnök végzettsége mellett, az évek során folyamatosan képezte magát számos területen didakta és autodidakta módon is, ezzel is gyarapítva tudását, tájékozottságát.


Büszke volt, hogy irodájában tovább vihette Édesapja szellemi örökségét.


Aki ismerte, tudta, hogy nagy küzdő és harcos volt minden tekintetben – akár szakmai, akár magánéleti kérdésekben. Ez mindvégig jellemezte Őt.


Kati! Emléked megőrizzük!


Temetésére 2024. február 19-n 13 óra 30-kor kerül sor a Rákospalotai temetőben.105 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page