top of page

Felhívás Országos Urbanisztikai Konferencia szervezésére




A Magyar Urbanisztikai Társaság megvalósító partnert keres éves konferenciájához



Tisztelt Érdeklődő!


A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége arról döntött, hogy a 2023. évi Országos Urbanisztikai Konferenciát egy szakmai partnerrel együttműködésben valósítjuk meg, amelyben a szervezési és forrásszerzési feladatokat anyagi érdekeltség megteremtésével a partnerre ruházza. Pályázati felhívást hirdetünk a 2023. évi Országos Urbanisztikai Konferencia (továbbiakban: OUK) megszervezésére. A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság (továbbiakban: MUT) 2023 őszén immáron 29. alkalommal rendezi meg évi rendes konferenciáját, melynek tervezett témája:


Az anyagi források szerepe a települések fejlődésében


A településfejlesztés vágyait és lehetőségeit sokban meghatározzák azok a – jellemzően pályázati illetve vagyongazdálkodási – források, amelyekhez hozzáférhet, illetve azon anyagi források, amelyek az ingatlanpiac folyamatait mozgatják: az ingatlanfejlesztők forrásaitól a magánszemélyek lakásépítését meghatározó állami vagy piaci forrásokig. Konferenciánkon ezen forrásoknak a települések fejlődésére gyakorolt hatásait és az ezek koordinálására irányuló településfejlesztési szándékok lehetőségeit fogjuk körüljárni.

Jelen felhívásban a konferencia szervezésére és megvalósítására keresünk olyan konferenciaszervezésben jártas és referenciákkal rendelkező pályázót, aki az OUK előkészítéshez és lebonyolításhoz kapcsolódó feladatait magas színvonalon tudja teljesíteni.

A kiválasztott szervező partner feladata:

  • A konferencia lebonyolításához kapcsolódó logisztikai feladatok megszervezése és lebonyolítása

  • Javaslattétel a szakmai programra és közreműködés annak meghatározásában

  • A konferencia kommunikációjának megszervezése és lebonyolítása

  • A konferencia pénzügyi adminisztrációjának lebonyolítása

  • A konferenciához kapcsolódó támogatások és szponzorok felkutatása és a velük való kapcsolattartás és a pénzügyi lebonyolítást

A konferencia megszervezése során :

  • A szervezőnek olyan részvételi díjat kell meghatároznia, amelyben a MUT tagoknak és diák tagoknak: 20% kedvezményt biztosít és ahol a kedvezmények összevonhatóak, tehát a MUT diáktagjainak 40% kedvezmény jár;

  • a szakmaiságáért a kiíró MUT felel, a konferencia szakmai tartalmát (előadók, szekcióvezetők stb.) a MUT elnökségének jóváhagyásával határozza meg,


A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • ajánlat egy egynapos budapesti és egy kétnapos vidéki konferencia megszervezésére vonatkozóan, amely az előadásokon túl kiegészítő eseményeket is tartalmaz (például közös étkezések, szakmai kirándulás, bemutató, stb.)

  • pénzügyi konstrukció az OUK finanszírozására, beleértve a MUT bevételeinek meghatározását is.

  • kommunikációs terv

  • időbeli ütemterv vázlata, a fontosabb mérföldkövek meghatározásával

  • szakmai referenciák

A pályázat elbírálásának feltételei, szempontjai:

  • a pályázó referenciái és javaslatának hitelessége

  • a legelőnyösebb pénzügyi konstrukció meghatározása. A kiíró kiinduló elvárása, hogy a szponzori támogatásokból ill. belépődíjból származó bevételek minimum 25%-át adja át a szervező a MUT részére. Ugyanakkor a pályázó vállalhatja ehelyett konkrét díj megfizetését is a szervezés jogáért, amelyet a pályázat ismertet vagy ettől eltérő konstrukcióra is javaslatot tehet, ami biztosítja mindkét szervezet érdekeltségét.

  • A döntés folyamatában lehetőség van az elnökség és a pályázó között a pályázat tartalmi egyeztetésére és módosítására is.


Benyújtás módja:

A pályázatot a mut@mut.hu címre várjuk 2023. január 31-ig.


A kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat érvénytelennek nyilvánítására, amennyiben nem érkezik érvényes pályázat, illetve a kiíró egyik pályázatot sem nyilvánítja alkalmasnak a feladat elvégzésére.

További információ: https://www.mut.hu

A korábbi országos urbanisztikai konferenciákkal kapcsolatban információ elérhető:


2022. 12. 29.

A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége



124 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page