top of page

A Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségeElnök | Dr. Salamin Géza

 


Alelnök | Dr. Csaba Ders

 Alelnök | Dr. habil Kocsis János Balázs

 

Balás Gábor elnökségi tag

 

Bérci Szabolcs elnökségi tag

 


Bodor Ádám elnökségi tag

A Szegedi Tudományegyetemen terület- és településfejlesztő geográfusként végeztem 2000-ben, majd ezt követően 2001-ben ugyanitt mérnök-közgazdász másoddiplomát szereztem.


A felsőfokú tanulmányaim alatt (1999-2001) a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park projektmenedzsereként és Mórahalom város fejlesztési csoportjának vezetőjeként dolgoztam. Mórahalmon lehetőségem nyílt arra, hogy részt vegyek egy kisváros fentartható gazdáság- és településfejlesztési stratégiájának kialakításában és megvalósításában. Ezt követően (2001-2002) a BME Területfejlesztési Kutatási Központjában dolgoztam projektmenedzserként, ahol regionális fejlesztési programok kidolgozásával, értékelésével foglalkoztam. 2003-2004 között hatásvizsgálatokon (pl. az M3 autópálya településfejlesztési hatásaival) és az EU delegáció szakértőjeként fejlesztési projektek támogatásán dolgoztam.


2005-től a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri biztosaként koordináltam az első nemzeti kerékpáros program megalkotását és megvalósítását. 2011 -2019 között Brüsszelben az Európai Kerékpáros Szövetség szakpolitikai és EuroVelo hálózatért felelős igazgatója voltam. 2016 – ban az Európai Turizmus Manifesztó (https://tourismmanifesto.eu/) kezdeményezés alelnökévé választottak, ahol a teljes közlekedési szektort képviseltem 2020-ig.


2020 elejétől újra Magyarországon dolgoztam először külső tanácsadóként (többek között a Nemzeti Aktívturisztikai Stratégia kidolgozásán). 2020 végétől a Budapesti Közlekedési Központban dolgozom, 2021. áprilisa óta a BKK fejlesztési igazgatójaként, ahol a közterületi fejlesztésekért, a közösségi közlekedési hálózat fejlesztéséért és a monitoring, értékelés területekért vagyok felelős.

A MUT sokszínű tudásközösségéhez leginkább a következő 3 módon, irányból szeretnék hozzájárulni:

  • térszerkezet pillérhez: a fenntartható városi közlekedés és településfejlesztés összefüggései mentén, az ezen a területen szerzett 20 éves elméleti és gyakorlati tudás révén.

  • a gazdaság pillérhez: a turisztikai és különösen az aktívturisztikai témákban szerzett ismeretek révén.

  • a tervezés – kormányzás pillérhez: a helyi, nemzeti szintű kormányzati és az európai intézményrendszerben szerzett tapasztalatok alapján.

 

Kőszeghy Lea elnökségi tag

 

Dorogi Zoltán elnökségi tag

 Dr. Szaló Péter elnökségi tag


944 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page