top of page

A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége











Elnök | Dr. Salamin Géza

 






Alelnök | Dr. Csaba Ders

 











Alelnök | Dr. habil Kocsis János Balázs

 









Balás Gábor elnökségi tag

 













Bérci Szabolcs elnökségi tag

 






Bodor Ádám elnökségi tag

A Szegedi Tudományegyetemen terület- és településfejlesztő geográfusként végeztem 2000-ben, majd ezt követően 2001-ben ugyanitt mérnök-közgazdász másoddiplomát szereztem.


A felsőfokú tanulmányaim alatt (1999-2001) a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park projektmenedzsereként és Mórahalom város fejlesztési csoportjának vezetőjeként dolgoztam. Mórahalmon lehetőségem nyílt arra, hogy részt vegyek egy kisváros fentartható gazdáság- és településfejlesztési stratégiájának kialakításában és megvalósításában. Ezt követően (2001-2002) a BME Területfejlesztési Kutatási Központjában dolgoztam projektmenedzserként, ahol regionális fejlesztési programok kidolgozásával, értékelésével foglalkoztam. 2003-2004 között hatásvizsgálatokon (pl. az M3 autópálya településfejlesztési hatásaival) és az EU delegáció szakértőjeként fejlesztési projektek támogatásán dolgoztam.


2005-től a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri biztosaként koordináltam az első nemzeti kerékpáros program megalkotását és megvalósítását. 2011 -2019 között Brüsszelben az Európai Kerékpáros Szövetség szakpolitikai és EuroVelo hálózatért felelős igazgatója voltam. 2016 – ban az Európai Turizmus Manifesztó (https://tourismmanifesto.eu/) kezdeményezés alelnökévé választottak, ahol a teljes közlekedési szektort képviseltem 2020-ig.


2020 elejétől újra Magyarországon dolgoztam először külső tanácsadóként (többek között a Nemzeti Aktívturisztikai Stratégia kidolgozásán). 2020 végétől a Budapesti Közlekedési Központban dolgozom, 2021. áprilisa óta a BKK fejlesztési igazgatójaként, ahol a közterületi fejlesztésekért, a közösségi közlekedési hálózat fejlesztéséért és a monitoring, értékelés területekért vagyok felelős.

A MUT sokszínű tudásközösségéhez leginkább a következő 3 módon, irányból szeretnék hozzájárulni:

  • térszerkezet pillérhez: a fenntartható városi közlekedés és településfejlesztés összefüggései mentén, az ezen a területen szerzett 20 éves elméleti és gyakorlati tudás révén.

  • a gazdaság pillérhez: a turisztikai és különösen az aktívturisztikai témákban szerzett ismeretek révén.

  • a tervezés – kormányzás pillérhez: a helyi, nemzeti szintű kormányzati és az európai intézményrendszerben szerzett tapasztalatok alapján.

 









Kőszeghy Lea elnökségi tag

 









Dorogi Zoltán elnökségi tag

 











Dr. Szaló Péter elnökségi tag


1 143 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page