top of page
134712_484335724933933_803989867_o_edited.jpg
Kezdőlap
TELEPÜLÉSI HILD JÁNOS-DÍJ

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2022-ben 38. alkalommal adományoz települési Hild János-díjat a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak.

A díj elnyeréséért a települési önkormányzatok pályázhatnak.

A települési Hild János-díj egy alkalommal legfeljebb három pályázónak adható. A díjazottak emlékérmet és az adományozásról szóló oklevelet kapnak, az érem nagyított változatát kötelesek emlékműként köztérre kiállítva, vagy központi helyen lévő épület falára szerelve emléktáblaként elhelyezni.

A legfeljebb három díj elosztása során külön kerülnek elbírálásra a 2000 fő alatti, a 2000-20.000 fő közötti, és a 20.000 fő feletti lakos számú települések pályázatai. A legfeljebb három díjnak az egyes kategóriák közötti megoszlásáról a beérkezett pályázatok színvonalának figyelembevételével a MUT Elnöksége dönt.

A díjat a MUT Elnöksége ítéli oda, az Elnökség tagjainak, a MUT szakmai tagozati és területi csoportvezetőinek, a területi főépítészeknek és a regionális fejlesztési ügynökségeknek a véleményét is kikérve.

Települési Hild János díjazottak 2021-ben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata - A stratégiai szemléletű, mintaértékű integrált településfejlesztésért

Budapest Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzata - Az integrált szemléletű, tudatos városrehabilitációért

Települési Hild János díjazottak 2022-ben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata - A Belvárosi híd térségének bátor megújításáért

Tata Város Önkormányzata - Az értékekkel gazdálkodó, koncepciózus, tudatos városfejlesztésért

bottom of page