top of page

Kiírásra került a MUT 2022. évi Diplomadíj Pályázata! Meghosszabbított jelentkezési határidő!

Frissítve: 2023. febr. 13.A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására.


Teljes pályázati kiírás - Meghosszabbított jelentkezési határidő!

Diplomadij_felhivas_2022_meghosszabbitott
.pdf
PDF letöltése • 250KB


A Magyar Urbanisztikai Társaság újra meghirdeti pályázatát főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan:

 • területi- és struktúratervezés,

 • településtervezés és városépítés,

 • szabadtértervezés,

 • tájépítészet, városökológia,

 • városfejlesztés és városkutatás,

 • településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok,

 • városkommunikáció és városmarketing.

A pályázaton a 20212/22-as tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt figyelemben részesíti a gyakorlati hasznú (tervet, tervi szintű javaslatot, módszertant, a szakma gyakorlói számára közvetlen hasznossággal bíró) munkákat.


A jelentkezés menete

A jelentkezés a Google Forms-szolgáltatáson keresztül történik. a jelentkező itt töltheti ki a jelentkezési űrlapot. A jelentkezéskor nem kérünk nyomtatott példányt a dolgozatból, de amennyiben az értékelés során bírálónk kifejezetten kéri, akkor felvesszük a kapcsolatot a pályázóval.A beadandó mellékleteket WeTransfer linkként kérjük elküldeni a mut@mut.hu e-mail címre! A levélben fel kell tüntetni a jelentkező nevét, valamint az egyetemet.


Beadandó mellékletek

 1. A diplomadolgozat és rajzi munkarészei, mellékletei

 2. Bírálatok - a dolgozat bírálásakor a tanszék által bekért és adott (un. belső) opponenciák

 3. Tanszékvezetői ajánlás – a pályázó hallgató munkájának ajánlása

 4. A mellékleteket kérjük egy darab, legfeljebb 500 Mb méretű összefűzött .pdf-ként feltölteni az online feltöltő felületen keresztül.


A jelentkezés határideje - Meghosszabbított jelentkezési határidő!

A jelentkezés és a pályázat mellékleteinek feltöltési határideje: 2023. február 27. 23:59


Az elbírálás menete és díjazás

A dolgozatokat két gyakorló szakmai opponens értékeli egységes pontozólap segítségével és javaslatát a Bíráló Bizottság elé terjeszti, aki dönt az elismerések odaítéléséről. A Bizottság a beérkezett pályázatok számának és minőségének függvényében legfeljebb 7 díjat és további dicséreteket ad ki.

A díjakat ünnepélyes keretek között a Társaság elnöke adja át, várhatóan március-április hónapban. A Diplomadíjasok az elismerés mellett egy éves tagdíjmentességet élvezve felvételt nyernek a Magyar Urbanisztikai Társaságba is.

Az időközben bekért dolgozatokat a díjátadó ünnepségen kapják vissza a pályázók. Az ünnepség után személyes átvétel lehetséges a MUT Titkárságán.


Kérdésed van? Fordulj bátran Farkas Péterhez! +36 20 267 8199 p.farkas@mut.hu

759 megtekintés0 hozzászólás

Kommentarer


bottom of page