top of page

IV. Területfejlesztők Napja

Az esemény helyszíne: Mosonmagyaróvár,

  • Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Biotechnológiai Oktató és Kutató Központ (9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 2.)

Az esemény időpontja: 2023. március 30–31.

A vidék a terület- és településfejlesztésben

A Magyar Regionális Tudományi Társaság és a Széchenyi István Egyetem – az Agrárközgazdasági Intézet, a COMITATUS Önkormányzati Szemle, a KRTK Regionális Kutatások Intézete, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Magyar Urbanisztikai Társaság, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztálya és az MTA Regionális Tudományok Bizottsága szakmai együttműködésével – a Területfejlesztők Napja rendezvények (Balatonkenese 2009, Budapest 2013, Online 2021) folytatásaként rendezi meg 2023. évi tavaszi konferenciáját.


A rendezvény fő célkitűzései:

  • előkészíteni az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció (OFTK) felülvizsgálatát;

  • megvitatni a vidékfejlesztés helyét és szerepét a fejlesztéspolitikában;

  • javaslatokkal szolgálni, milyen tervezési megfontolásokra, operatív lépésekre van szükség a területi szempontok eredményesebb érvényesítése érdekében;

  • valamint áttekinteni a terület- és vidékfejlesztési szakemberképzés helyzetét, lehetőségeit a felsőoktatásban.


Az eseményen plenáris előadást tart Dr. Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, valamint Szaló Péter, a MUT elnökségének tagja.



A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges 2023. március 16. csütörtökig!


A tanácskozás lehetőséget biztosít a résztvevők véleményének kötetlen kifejtésére. Várunk szeretettel minden, a területi politika és a területi fejlődés iránt érdeklődő kutatót, szakembert!


26 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page