top of page

Egyéni tagfelvétel

Frissítve: 2023. márc. 31.


Miért jó MUT-tagnak lenni?

A Magyar Urbanisztikai Társaság az urbanisztikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az urbanisztika iránt elkötelezetten érdeklődők szakmai-társadalmi szervezete. A Társaság célja a magyar urbanisztika sokszínű szakmai kultúrájának következetes ápolása, ezen belül az átfogó szakszerűség képviselete a térségek és a települések fejlesztésében, rendezésében, igazgatásában és működtetésében, mindezek szakmaközi összefüggéseinek alakításában.


  • A tagsággal bekerül az urbanisztika szakmai vérkeringésébe: kapcsolatépítésre, információszerzésre, szakmai tudás bővítésére alkalmas eseményeken vehet részt.

  • A MUT fizetős rendezvényein (pl: Országos Urbanisztikai Konferencia) 20 százalék kedvezményben részesül minden teljes jogú tag (az önkormányzatok és szakmai intézmények által delegált tagok is).

  • Elsőként értesül az urbanisztikai témájú rendezvényekről, workshopokról, konferenciákról,oktatásokról/tanfolyamokról és pályázatokról.

  • A fórumokról, workshopokról az eseményt követően készült beszámolókat naprakészen olvashatja.

  • A MUT havi rendszerességű Hírlevelében egy csokorba összeszedve minden más hozzáférő előtt kapja kézhez a MUT híreit és egyéb válogatott szakmai cikkeket a széles szakmai sajtóból.

  • Elsőként jut hozzá a MUT havi Hírleveléhez is!

  • Minden tagnak lehetősége van szakmai együttműködésre: alkalmi szakmai kutatással vagy egyéb alkalmi munkalehetőséggel a tagot megkeresheti a MUT vagy annak a gazdálkodó szervezete a MUTK, amennyiben a belépési nyilatkozatban bejelöli a „szakmai adatbázisba” való felvételt.


Egyéni tagok felvételének menete

  1. Az egyéni tagfelvételhez ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot.

A tagfelvételi űrlap kitöltése a Google Forms felületén működik. Az űrlap kitöltéséhez Gmail-es e-mail cím szükséges. Amennyiben nincs bejelentkezve Gmail-fiókjába, az űrlap kitöltése előtt a szolgáltatás kérni fogja, hogy jelentkezzen be fiókjába!

  1. Tagfelvétel a MUT célkitűzéseinek elfogadásán alapul és Elnökségi döntéssel történik meg, mely a július és augusztus hónapok kivételével minden hónap 3. péntekén zajlik,

  2. A döntésről e-mailben értesítünk minden pályázót

  3. Az értesítéssel egyidőben a jelentkező regisztrálhat a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapjára, elérve a csak aktív tagjaink számára hozzáférhető Tudástárat.


Hogyan fizethetem be a tagdíjam?

Miért fizessem a tagdíjat?

Csak az a tag rendelkezik szavazati joggal (például a MUT éves Közgyűlésén) és jelölhető bármiféle MUT tisztségre (pl.: Elnökségi Tag, Tagozatvezető, Tervtanácsi delegált, Zsűritag stb.), és részesülhet a fenti szakmai, kapcsolatteremtési és anyagi előnyökből, aki időben rendezte a tagdíjat, tehát nincs tagdíjhátraléka. Ezért kérjük a tisztelt tagságot, hogy szíveskedjenek időben gondoskodni a befizetésről!


A MUT honlapján elérhető Tudástárunk csak aktív tagjaink számára elérhető

A tagdíjfizetés határideje és mértéke

A tárgyévi tagdíj befizetésének határideje március 31. napja. A tagdíj mértéke 2022-ben 10.000,-Ft, mely a MUT részére történő egyösszegű befizetéssel teljesíthető. A kedvezményes tagdíjat két kategóriában állapította meg az elnökség. Az első összege egy évre 3.000.- Ft. Erre jogosultak:

  • a nyugdíjas jelentkező és a nyugdíjas korba lépő tag,

  • pályakezdők (a bachelor vagy master diploma, illetve a doktori abszolutórium megszerzésének évében és a következő évben), tartós jövedelemmel nem rendelkező jelentkezők (kérelem alapján, melyet az Elnökség bírál el).

  • A 70 éves kor feletti tagok

A második összege egy évre 2.000.- Ft Erre jogosultak:

  • Nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók (bachelor, master és doktorandusz hallgató)

Intézményi (támogatói) tagság éves díja



Kategória

Évi támogatás

Előnyök

Kiemelt támogatói tag

Min 1.000.000. Ft.

Név és logó feltüntetése minden kiadványon

Max 50 fő nevesítése tagi jogokkal

Arany fokozatú támogató tag

100.000. Ft.

Max 12. fő nevesítése tagi jogokkal

Ezüst fokozatú támogató tag

50.000. Ft.

Max 6 fő nevesítése tagi jogokkal

Bronz fokozatú támogató tag

20.000. Ft.

Max 3 fő nevesítése tagi jogokkal


Önkormányzati tagság éves díja:

  • Az önkormányzati tagok a lakosságszám szerint fizetnek tagdíjat: 2Ft/1 lakos

Megyei Önkormányzati tagság éves díja:

  • A megyei önkormányzati tagok a lakosságszám szerint fizetnek tagdíjat: 30 Fillér/1 lakos.

Az éves tagdíj befizetésének módja Banki átutalással:

  • bankszámlaszám: OTP 11709002 – 20603447

  • közleményben kérjük feltüntetni: "VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV_TAGDÍJ2021"

Tag vagyok-e még? Ha bizonytalan abban, mikor és mennyit fizetett utoljára, kérjük, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken: E-mail címe: mut@mut.hu Telefonszáma: 06 20 332 8740

731 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page