top of page

febr. 05., H

|

Budapest

A varsói példa – a közlekedés és városfejlesztés előremutató gyakorlata a lengyel fővárosban

Az esemény szervezője a MUT Közlekedési Tagozata Meghívott előadó: Dombi Tamás, a Varsói Főpolgármesteri Hivatal Forgalomszervezési Osztályának igazgatója Az esemény házigazdája Vitézy Dávid, a MUT Közlekedési Tagozatának elnöke.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
A varsói példa – a közlekedés és városfejlesztés előremutató gyakorlata a lengyel fővárosban
A varsói példa – a közlekedés és városfejlesztés előremutató gyakorlata a lengyel fővárosban

Dátum és helyszín

2024. febr. 05. 18:00 – 20:00

Budapest, Budapest, Műegyetem rkp. 3, 1111 Magyarország K épület K275

Részletek

Milyen párhuzamok fedezhetők fel Budapest és Varsó közlekedésfejlesztésének múltjában es jelenében? Milyen hangsúllyal és urbanisztikai kontextusban jelenik meg a közösségi közlekedés a lengyel főváros új városfejlesztési tervében? Milyen projektek szolgálják a mobilitás fenntarthatóságát és hol tart ezek megvalósítása? És mit tanulhatnak a varsói példákból a budapesti közlekedéssel, városfejlesztéssel foglalkozó szakemberek és döntéshozók?

Rendezvényünk előadója, Dombi Tamás 2007 óta tölt be fontos pozíciókat Varsó közösségi közlekedésének élén. 2007 és 2013 között a varsói közlekedésszervező társaság (a helyi BKK) közlekedésfejlesztésre irányuló projektjeit irányította, majd a városi kerékpározással foglalkozó csapat munkatársaként szerepe volt a közbringa rendszer bevezetésében. 2017 és 2021 között a közútkezelő igazgatóhelyetteseként a fenntartható közúti tervezés és közvilágítás fejlesztéséért felelt, irányítása alatt egy nagy EU projekt keretében 73 km kerékpár törzshálózati bringaút épült, illetve mintegy 45.000 közvilágítási lámpát cseréltek LED-alapúra a lengyel fővárosban. 2021-től a Varsói Főpolgármesteri Hivatal Forgalomszervezési Osztályának igazgatója.

Az előadás nyelve magyar.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a MUT tagjainak ingyenes, nem tagoknak a részvételi díj 2500 Ft, mely fizethető a helyszínen készpénzben, vagy előre utalással a Magyar Urbanisztikai Társaság OTP Banknál vezetett 11709002-20603447 számú számlaszámára. Számla igénylése esetén kérjük írjon a mut@mut.hu e-mailcímre.

A regisztrációval Ön elfogadja a MUT adatvédelmi nyilatkozatát, melyet itt ismerhet meg:

https://www.mut.hu/post/a-mut-adatv%C3%A9delmi-nyilatkozata

Ossza meg az eseményt!

bottom of page