< 2022.07 >
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2022.10.20. 10:00

XXVIII. Országos Urbanisztikai Konferencia 2022

A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság évente megrendezi az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei, immár 28. konferencia a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével, 2022. október 20-21. között kerül megrendezésre Pécsett, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban! A konferencia idei témája: Az egyetemek változó szerepe a tudásipari forradalom városaiban.
Részletek »

Kiosztottuk a 2021-es Diplomadíjakat!


 

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021-es Diplomadíj Pályázatának átadója idén is a 2022-es Juniorkonferenciával egybekötve került megrendezésre a MUT Székházában 2022. március 10-én. A Magyar Urbanisztikai Társaság idén 6 Diplomadíjat, 2 Különdíjat, valamint 4 Dicséretet osztott ki a pályázók között!
 

 

 

A pályázaton 6 kategóriában 32 pályázó vett részt, akik 9 hazai egyetem 19 tanszékéről érkeztek.


A díjazottak előadása teljes egészében visszanézhető a Magyar Urbanisztikai Társaság YouTube-csatornáján! 


A konferencia résztvevőit Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke köszöntötte, majd átadta az idei Diplomadíjakat, Különdíjakat, valamint Dicséreteket. Az átadó után a Diplomadíjban részesített pályázók rövid, 15 perces előadásban mutatták be nyertes diplomamunkájukat, melyekhez kapcsolódóan a közönség is kérdéseket tehetett fel.

A Diplomadíjas pályázók bemutatója után Bodor Ádám, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja, a Budapesti Közlekedési Központ mobilitásfejlesztési igazgatója adott elő Budapest jelenlegi közlekedési helyzetéről, mely szorosan kapcsolódott azt az megelőző diplomamunka-bemutatóhoz.

A Magyar Urbanisztikai Társaság idén 6 Diplomadíjat, 2 Különdíjat, valamint 4 Dicséretet osztott ki a pályázók között! A pályázók nevére kattintva elérhető a díjazás indoklása! 

Szabadtértervezés

Vámosi Lívia Blanka

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz szabadtértervezés kategóriában Vámosi Lívia Blanka részére A kőbányai Csajkovszkij park szabadtér-építészeti megújítása c. diplomamunkájáért.

Pór Kata

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán szabadtértervezés kategóriában Pór Katát, A balatonboglári Vörösmarty tér tájépítészeti megújítása c. diplomamunkájáért Dicséretben részesítjük.

Tájépítészet, városökológia

Bolyos Laura

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz tájépítészet, városökológia kategóriában Bolyos Laura részére A Caprera-patak rehabilitációja c. diplomamunkájáért.

Kacsova Evelin Csenge

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán tájépítészet, városökológia kategóriában Kacsova Evelin Csengét, A városi faállomány ökoszisztéma szolgáltatásainak elemzése és előrejelzése egy szegedi utcarekonstrukció példáján c. diplomamunkájáért Dicséretben részesítjük.

Településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok

Nagy Dániel

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok kategóriában Nagy Dániel részére „Legrövidebb út az egyenes” Hálózati hányadosok elemzése Budapest kerületeiben c. diplomamunkájáért

Riwaa Saleh

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok kategóriában Riwaa Saleh-t, a Re-Capturing the Urbanization Features of Palestinian Long Term Refugee Camps c. diplomamunkájáért Dicséretben részesítjük.

Településtervezés és városépítés

Hardi-Kölcsey Emese

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz településtervezés és városépítés kategóriában Hardi-Kölcsey Emese részére Kelenföld városközpont - Bikás piac c. diplomamunkájáért.

Területi- és struktúratervezés

Bánhidai András

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz területi- és struktúratervezés kategóriában Bánhidai András részére Tájterhelhetőségen alapuló tájhasználat kialakítása a Keszthelyi-hegységben c. diplomamunkájáért.

Városfejlesztés és városkutatás

Horváth Máté

A Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíjat adományoz városfejlesztés és városkutatás kategóriában Horváth Máté részére A Duna ajándéka – turizmusfejlesztés Szigetközben c. diplomamunkájáért.

Mandula Péter

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán Mandula Pétert, Az antropogén városi környezet élhetőségének vizsgálata Kecskeméten c. diplomamunkájáért A legjobb alapszakos dolgozatnak járó Különdíjban részesítjük.

Saleem Shaheen

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán Saleem Shaheent, a Revival of Destroyed Cities c. diplomamunkájáért Angol nyelvű Különdíjban részesítjük.

Brindza Ágnes

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi Diplomadíj Pályázatán városfejlesztés és városkutatás kategóriában Brindza Ágnest, Az okos mobilitás helyzetének feltárása, mérésének és fejlesztésének lehetőségei Szegeden c. diplomamunkájáért Dicséretben részesítjük.