< 2022.07 >
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2022.10.20. 10:00

XXVIII. Országos Urbanisztikai Konferencia 2022

A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság évente megrendezi az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei, immár 28. konferencia a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével, 2022. október 20-21. között kerül megrendezésre Pécsett, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban! A konferencia idei témája: Az egyetemek változó szerepe a tudásipari forradalom városaiban.
Részletek »

Könyvbemutató | Mőcsényi Mihály - Egy polihisztor tájépítészA Magyar Urbanisztikai Társaság által szervezett Urbanisztika Hónapja eseménysorozat keretében a Környezetesztétikai Tagozat könyvbemutatót szervez az „MM_C: MŐCSÉNYI MIHÁLY - Egy polihisztor tájépítész/ Tanulmányok és esszék Mőcsényi Mihály életéről” c. könyv bemutatására. 
 

 

 

 


A könyvbemutatóról készült felvétel megtekinthető a Magyar Urbanisztikai Társaság YouTube-csatornáján! 

 


 

A kötet 9 szerzője 24 fejezetben dolgozta fel Mőcsényi Mihály tájépítész professzor életét és munkásságát. A professzor tevékenysége lefedte az urbanisztika jónéhány részterületét. E területeken folytatott tevékenységének elismeréseként a MUT 1986-ban Hild János díjjal tüntette ki. 

A jelenlevőket Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke köszönti. 

A könyvet bemutatja: Körmendy Imre (2021-ben a Hild János díj kitüntetettje, a Magyar Urbanisztikai Társaság örökös, tiszteletbeli elnöke)

A könyvről megnyitott beszélgetésben részt vesznek a könyv szerkesztői, szerzői, és a megjelent érdeklődők. Moderátor: Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. 

Szerkesztő, lektor: Mezősné Szilágyi Kinga, Bardóczy Sándor, Gerzanics Annamária

Szerző, lektor: Jámbor Imre 

Társszerző: Bakai Eszter, Szilágyi Kinga, Konkolyné Gyúró Éva, Csemez Attila, Herczeg Ágnes, Szikra Éva

A könyv a helyszínen nem kapható, de előzetesen megrendelhető a TERC Kiadónál az alábbi, keresőbe másolt URL címen:  https://www.terc.hu/konyv/mocsenyi-mihaly-egy-polihisztor-tajepitesz

A program időpontja: 2022. március 1. (kedd) 17,00 óra

A program helyszíne:  MUT székház, 1094 Budapest, Liliom u. 48.

A programon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz és érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött, melyet személyi igazolvánnyal együtt fel szükséges mutatni a rendezvényre való belépéskor. 
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet miatt az eseményen, illetve a Magyar Urbanisztikai Társaság székházának egész területén kötelező a maszkviselés. Étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető. 
 
Felhívjuk érdeklődőink figyelmét, hogy a járványügyi helyzet miatt az eseményre maximum 50 vendéget tudunk beengedni! A maximális létszámon túl regisztrálók várólistára kerülnek, akiket regisztráció időpontja szerint értesítünk a részvételi helyek felszabadulásáról. 

Regisztráció a következő linkre kattintva: https://forms.gle/AyWy7uEWXRZsti8C6

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!