< 2022.01 >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
2022.02.15. 17:00

Urbanisták felsőfokon: Aczél Gábor DLA

A Magyar Urbanisztikai Társaság Budapesti és Pest megyei területi csoportja a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Urbanisztikai Hónapja eseménysorozat, valamint a területi csoport saját eseménysorozatának keretében látja vendégül Aczél Gábor DLA építészmérnököt, a Magyar Urbanisztikai Társaság korábban öt cikluson keresztül tevékenykedő örökös, tiszteletbeli elnökét.
Részletek »
2022.02.22. 17:00

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése

A Magyar Urbanisztikai Társaság Örökséggazdálkodási Tagozata tisztelettel meghívja Önt Ács István vezető tervező, projektvezető építész, műemlékvédelmi szakmérnök „A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése" című előadására.
Részletek »
2022.03.23. 16:00

Könyvbemutató | Kálnoki Kis Sándor: Kereszteződések

„Kereszteződések” címmel (alcím: Család és hivatás) – magán kiadásban - megjelenik Kálnoki-Kis Sándor (85) emlékirata. A szerző szakmai tevékenységét és családja történetét összefonódva, sztorizva meséli el, amint azt teszi számtalanszor, fehér asztal mellett családi, baráti, vagy szakmai körben. Kálnoki Kis Sándor kötete 2022. március 23-án a MUT társrendezésében kerül bemutatásra a Társaság székházában. A megjelenteket Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke köszönti. A kötet a könyvbemutató után a helyszínen is átvehető 5.000 forintos áron.
Részletek »

Elérhető Körmendy Imre Urbanisztikai Reflexiók – Gondolatok az emberről, a városról és a világról című monográfiája!2021. június 10-én jelent meg Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság örökös, tiszteletbeli elnökének „Urbanisztikai Reflexiók – Gondolatok az emberről, a városról és a világról” című monográfiája. A kötet második kiadásban 7.500 forintért megvásárolható a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában!

A kötetből korlátozott példányszám áll rendelkezésre! 
 

 

 

A kötet könyvbemutatója teljes egészében megtekinthető a MUT YouTube csatornáján!

 

…Körmendy egész szakmai életét végig kíséri a településekkel, városokkal való foglalkozás. Hol településtervezőként, hol a jogalkotást előkészítő minisztériumi tisztviselőként, hol oktatóként, hol az urbanisztika szakmai társadalmi szervezetének elnökeként találkozhatunk vele. E sokrétű tevékenység a gondolkodó embert szinte folyamatosan reflexiókra, észrevételekre, megfontolásokra készteti, s ő ezeket – egyfajta belső késztetésből – írásban is rögzíti. E pályakép sokféle emlékéből, belső és külső késztetésekből áll össze a kötet, s ebben rejlik az írások sokfélesége is….

…Mondanivalóját a szerző sok, életpályája során megismert példával illusztrálja. Példái nem ritkán személyes tapasztalatokhoz, találkozásokhoz kötődnek. A példák sora mellett az írásokat, a megértést segítendő és a mondanivalót alátámasztandó, az élete során megismert irodalmi alkotások idézetei világítják meg. A hosszú idézetek újra ráirányítják a figyelmet gondolkodása beszélgető jellegére. Hosszasan beszélget olyan szerzőkkel is, akik nem közvetlenül az urbanisztika szakterületeit képviselik. Olvasóit felhívja arra, hogy fedezzenek fel olyan világokat, amelyek a szakmai összefüggéseken túl is, ismereteiket gazdagítják….

(Részlet Dr. Schneller István előszavából)

A kötet második kiadásban 7.500 forintért megvásárolható a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában! (1094 Budapest, Liliom utca 48.). 

A koronavírus-járványhelyzet miatt munkatársaink nem tartózkodnak minden nap a székházban. Amennyiben meg szeretné vásárolni kötetet, kérjük egyeztessen előzetes időpontot Joó Erzsébet irodavezetővel az e.joo@mut.hu e-mail címen, vagy a +36 20 6191 370-as telefonszámon.