< 2022.01 >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
2022.02.15. 17:00

Urbanisták felsőfokon: Aczél Gábor DLA

A Magyar Urbanisztikai Társaság Budapesti és Pest megyei területi csoportja a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Urbanisztikai Hónapja eseménysorozat, valamint a területi csoport saját eseménysorozatának keretében látja vendégül Aczél Gábor DLA építészmérnököt, a Magyar Urbanisztikai Társaság korábban öt cikluson keresztül tevékenykedő örökös, tiszteletbeli elnökét.
Részletek »
2022.02.22. 17:00

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése

A Magyar Urbanisztikai Társaság Örökséggazdálkodási Tagozata tisztelettel meghívja Önt Ács István vezető tervező, projektvezető építész, műemlékvédelmi szakmérnök „A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyház - Magyarország legnagyobb ipari műemlékének újjászületése" című előadására.
Részletek »
2022.03.23. 16:00

Könyvbemutató | Kálnoki Kis Sándor: Kereszteződések

„Kereszteződések” címmel (alcím: Család és hivatás) – magán kiadásban - megjelenik Kálnoki-Kis Sándor (85) emlékirata. A szerző szakmai tevékenységét és családja történetét összefonódva, sztorizva meséli el, amint azt teszi számtalanszor, fehér asztal mellett családi, baráti, vagy szakmai körben. Kálnoki Kis Sándor kötete 2022. március 23-án a MUT társrendezésében kerül bemutatásra a Társaság székházában. A megjelenteket Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke köszönti. A kötet a könyvbemutató után a helyszínen is átvehető 5.000 forintos áron.
Részletek »

Változás a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont élénSzkordilisz Flóra, a hazai urbanisztikai innováció központjának számító Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezető igazgatója 2022 március 15-ével lemond a cégnél betöltött pozíciójáról.

 
 

 

 

Szkordilisz Flórát pontosan 5 évvel ezelőtt választotta meg a Tudásközpontot tulajdonló Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége az ügyvezetői pozíció betöltésére, Ongjerth Richárd utódjaként. Flóra 2014 óta volt a Tudásközpont életének része, előbb városklímamodellezési feladatokat ellátva külső szakértőként, majd projekt-koordinátorként elsősorban Európai Uniós projektek menedzselésével foglalkozott. Sikeres pályázatát követően ügyvezetőként fontosnak tartotta a nemzetközi projektekben végzett kutatás-fejlesztési munka eredményét a hazai önkormányzatokkal való együttműködésekben kamatoztatni. Flóra a döntését azzal indokolta, hogy miután nemrégiben megszerezte a PhD fokozatát, elérkezettnek látja az időt arra, hogy új kihívások elé lépjen. Az ügyvezetéssel járó adminisztratív és gazdálkodási feladatok helyett inkább szeretne szakmai munkára, kutatásra, oktatásra koncentrálni. „Nem tudom, mit fogok még csinálni, de az oktatás és hallgatók biztosan a terv részét képezik.” – mondta.

Tagadhatatlan, hogy Flóra távozásával véget ér egy korszak. Sok változásnak volt nemcsak tanúja, de motorja is nemcsak a MUTK élén, hanem a MUT háttérszervetének vezetőjeként is. „Öt év kemény és kitartó munkával, úgy érzem, sikerült a meglévő síneken, mégis új pályára állítani a céget. Meggyőződésem azonban, hogy ez nem (csak) az én sikerem. Ez mindannyiunk sikere: a csapat sikere. Nagyon fiatalon kerültem a MUTK ügyvezetői székébe, de úgy érzem belenőttem, és ez többek között azoknak köszönhető, akik támogattak, biztattak, és jó tanácsokkal elláttak. Hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amelyeket a MUT / MUTK teremtett számomra! Valóban megtisztelő volt az, hogy az ország legjobbjaival dolgozhattam együtt az elmúlt 5 év alatt.”

Flóra továbbra is a MUT aktív tagja marad – mint mondja, reméli, hogy ezentúl lesz ideje és lehetősége mindazon terveit megvalósítani, amire eddig nem jutott ideje.

Flóra, köszönjük a munkádat, és sok sikert kívánunk neked a továbbiakban minden MUT tag nevében!

A Tudásközpont ügyvezetői pozíciójának betöltésére a MUT Elnöksége pályázatot ír ki.