< 2021.06 >
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Könyvbemutató: Körmendy Imre - Urbanisztikai Reflexiók2021 június 10-én 16:00 órakor megrendezésre kerül a MUT örökös, tiszteletbeli elnöke, Körmendy Imre Urbanisztikai Reflexiók - Gondolatok az emberről, a városról és a világról című monográfiájának könyvbemutatója a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában (1094 Budapest, Liliom utca 48.).A könyvbemutató teljes egészében megtekinthető…Körmendy egész szakmai életét végigkíséri a településekkel, városokkal való foglalkozás. Hol településtervezőként, hol a jogalkotást előkészítő minisztériumi tisztviselőként, hol oktatóként, hol az urbanisztika szakmai társadalmi szervezetének elnökeként találkozhatunk vele. E sokrétű tevékenység a gondolkodó embert szinte folyamatosan reflexiókra, észrevételekre, megfontolásokra készteti, s ő ezeket – egyfajta belső késztetésből – írásban is rögzíti. E pályakép sokféle emlékéből, belső és külső késztetésekből áll össze a kötet, s ebben rejlik az írások sokfélesége is….

…Az egyes szövegek, mint erdei patakok, hol kiöblösödnek, széles tisztásokon kanyarognak, hol a leszűkülő mederben felgyorsulnak. A gondolatok időnként a felszín alá bújnak, majd váratlanul megint a felszínre bukkannak. A szerző – az írásokban is – bevallottan vállalja azt, hogy időnként elkalandozik, más szemszögből veszi szemügyre eredeti témáját….

…Mondanivalóját a szerző sok, életpályája során megismert példával illusztrálja. Példái nem ritkán személyes tapasztalatokhoz, találkozásokhoz kötődnek. A példák sora mellett az írásokat, a megértést segítendő és a mondanivalót alátámasz¬tandó, az élete során megismert irodalmi alkotások idézetei világítják meg. A hosszú idézetek újra ráirányítják a figyelmet gondolkodása beszélgető jellegére. Hosszasan beszélget olyan szerzőkkel is, akik nem közvetlenül az urbanisztika szakterületeit képviselik. Olvasóit felhívja arra, hogy fedezzenek fel olyan világokat, amelyek a szakmai összefüggéseken túl is, ismereteiket gazdagítják….

(Részlet Dr. Schneller István előszavából)

A rendezvény személyes részvétellel kerül megtartásra, melynek feltétele a regisztráció, kérjük töltse ki regisztrációs ívünket, melyet itt talál: https://forms.gle/QQ1vdspoU3ve3UmZ9
 
A rendezvényen továbbá csak az vehet részt személyesen, aki rendelkezik koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal, melyet személyi igazolvánnyal együtt fel kell mutatni a rendezvényre való belépéskor. Tájékoztatjuk, hogy a rendezvényre az első 50 regisztrált főt tudjuk beengedni.
 
A maximális létszám betelte után regisztráló érdeklődőink várólistára kerülnek, akiket értesítünk, amint felszabadul egy hely.
 
Megkérjük a már regisztrált érdeklődőinket, hogy amennyiben mégsem tudnak részt venni a könyvbemutatón, feltétlenül jelezzék ezt a mut@mut.hu e-mail címen legkésőbb 2021 június 8. 20:00 óráig.
 
A könyvbemutatóról felvétel készül, melyet az esemény napján teljes egészében publikálunk a Magyar Urbanisztikai Társaság YouTube-csatornáján.