< 2021.07 >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2021.10.21.

XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencia - Újraiparosodó városaink

A Magyar Urbanisztikai Társaság 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2021. október 21-22-én. A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencián plenáris előadást tart Papp László, Debrecen Polgármestere, valamint Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.
Részletek »

Új Európai BauhausAz új európai Bauhaus kezdeményezés összekapcsolja az európai zöld megállapodás szellemiségét otthonainkkal. Felszólítja az európaiakat, hogy álmodjanak és építsenek meg egy fenntartható, inkluzív és szép jövőt, amely az értelem és az érzelem igényeit egyaránt kielégíti.
A folyamatban lévő, kreatív és több tudományterületet érintő új európai Bauhaus kezdeményezésnek Ön is részese lehet! Mi is ez a kezdeményezés tulajdonképpen?

  • Platform, ahol kísérletezni lehet az ötletekkel, ahol szorosabbra fűzhető az elméleti és gyakorlati szakemberek közötti kapcsolat és együttműködés, az együttélés jövőbeli módozatainak megtervezése céljából.
  • Híd a tudomány és a technológia, valamint a művészetek és a kultúra világa között.
  • Felhívás perspektívaváltásra: arra, hogy a digitális és környezeti kihívásainkban lehetőségeket lássunk, amelyekkel javíthatjuk életünket.
  • Új színfolt az innovatív megoldások feltérképezésének palettáján, amely összetett társadalmi problémákat közös tervezéssel kíván orvosolni. A kezdeményezés új életmódokkal és épületekkel (valamint a közbeszerzés módosításával) kívánja formálni gondolkodásunkat, viselkedésünket és piacainkat.

Az új európai Bauhaus:

  • Fórumot biztosít a magánszemélyeknek, szakembereknek, vállalatoknak és intézményeknek, hogy együtt megvitassák, hogyan tehetjük a holnap élettereit megfizethetőbbé és hozzáférhetőbbé. 
  • Tervezőket, építészeket, mérnököket, kutatókat, diákokat és kreatív szakembereket mozgósít több tudományterületről, hogy újraálmodják a fenntartható életformát Európában és máshol.
  • Élettapasztalatunk minőségének javítására törekszik. Felértékeli az egyszerűséget, a funkcionalitást és az anyagok körforgását anélkül, hogy le kellene mondanunk mindennapi életünk kényelméről és vonzerejéről.
  • Ad hoc pályázati felhívások és a többéves pénzügyi keretben rögzített, koordinált programok révén pénzügyi támogatást biztosít innovatív ötleteknek és termékeknek.

A kezdeményezésbe háromféleképpen is be lehet csatlakozni.

Részvétel: a kezdeményezésbe többféleképpen is be lehet kapcsolódni, a co-design folyamat részeként bárki megoszthat saját példákat, ötleteket és tanulmányokat. Akár helyi vitákat is lehet szervezni: https://europa.eu/new-european-bauhaus/co-design/co-designing-new-european-bauhaus_en

Partnerség: a kezdeményezéshez partnerként is lehet csatlakozni, ahova olyan szervezeteket várnak minden országból, akik aktívan segítik a kezdeményezést és szorosan együttműködnek a Bizottsággal a kezdeményezés alakításában. https://europa.eu/new-european-bauhaus/partners-0/partners_en

Elismerés és díjazás: megjelent egy felhívás már létező megoldásoknak, megvalósult projekteknek, amik tükrözik a kezdeményezés integrált és innovatív szellemiségét. A díjra május 31-ig lehet jelentkezni összesen 10 kategóriában. https://europa.eu/new-european-bauhaus/2021-prizes_en?fbclid=IwAR3KOII9YQAynpi6C-dueheTK5bR3SSm2pz4ZcRtszxmoeAa8LdxE6tlw7g

További információ ide kattintva.