< 2021.04 >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Kiírásra kerültek a FIABCI ingatlanfejlesztési pályázatokA Párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség, a FIABCI fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és üzleti kapcsolatokhoz juttassa az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó szakembereket. 
 

 

 

A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület, a FIABCI Hungary 1997-ben rendezte meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket és nem utolsósorban, hogy elősegítse a FIABCI World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton való részvételt. Ez utóbbi cél sikeres megvalósítása érdekében a Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat kiírása és lebonyolítása igazodik a nemzetközi pályázat kritériumaihoz és menetrendjéhez.  Az eddig lebonyolított 22 Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei sikeresen képviselték Magyarországot és 24 arany és 35 ezüstérmet nyertek nagy nemzetközi elismerést szerezve hazánknak. A díjazottak száma remélhetően emelkedik, ha a XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei, folytatva a hagyományokat, sikeresen szerepelnek az idei nemzetközi pályázaton.

A FIABCI Hungary idén huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályaművek fogadása idén szeptemberben, bírálata októberben és az eredményhirdetés novemberben fog megtörténni.

A pályázatok fogadását a FIABCI Hungary, a bírálati munkát magyar és a meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végzi.

A bírálók első, második és harmadik díjat fognak kiadni. 

Ha a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat kategóriái közül bármelyikben legalább 3 pályázat érkezik, a zsűri az adott kategória legjobb pályaművét is díjazza.

Emellett a pályázatot támogató szakmai szervezetek különdíjait is elnyerhetik a pályázók.

Idén a februárban elhunyt FIABCI tag, a DVM és a Horizon Development cégcsoport alapító ügyvezetőjének, a szakma kiemelkedő személyének, Kovács Attilának tiszteletére emlékdíjat adunk a zsűri által kiválasztott pályázónak.

A pályázat nyertesei jogosultak hazánkat képviselni a World Street Journal által támogatott FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi nívódíj pályázaton.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjra nevezett pályázatokat egy erre a célra készítendő kiadványban mutatja be a szakmai közönségnek a kiíró.  A kiadvány bemutatójára a díjátadó ünnepély keretében kerül sor, melyet a szervezők a pályázat jelentőségéhez méltó keretek között kívánnak megrendezni. 

A XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj szakmai partnere a Magyar Urbanisztikai Társaság

A XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat teljes pályázati kiírása ide kattintva letölthető

Az Információs kiadvány ide kattintva letölthető

Tájékoztatás a FIABCI World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatról

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. (www.fiabciprix.com)

A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési – és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A 29 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d`Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, melynek történetében eddig 37 ország ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. (www.fiabciprix.com/past winners). A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

A FIABCI World Prix d`Excellence bíráló bizottságának összetétele biztosítja a pályázat kimagasló szakmai színvonalát és a díjak különleges értékét.  2021-ben a nemzetközi zsűriben 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve    az ingatlanfejlesztés speciális ágazatait.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazilia és Malajsia, majd Magyarország meghirdette a saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat   a FIABCI World Prix d`Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték és mára    Brazília, Malajzia, Magyarország, Argentína, Ausztria, Bulgária, Észtország, Fülöp szigetek, Hollandia, Indonézia, Kolumbia, Korea, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Oroszország, Panama, Singapore, Taiwan, Thaiföld   és Egyesült Államok, is megrendezte nemzeti pályázatát és a névsor évről évre bővül.

Az elmúlt 22 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI World Prix d`Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak vagy ezüstérmet nyertek. 2022-ben a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett (XXIII.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vehetnek részt Magyarországról. A nemzetközi pályázat szervezői a magyar pályázók jelentkezését a FIABCI Magyar Tagozatának ajánlásával előszelekció nélkül fogadja be a versenybe.

A XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat kiírásában megfogalmazott céloknak megfelelően arra biztatjuk a nyerteseket, hogy jelentkezzenek a FIABCI World Prix d`Excellence pályázatra.

Azok a létesítmények, amelyek több kategória kritériumainak is megfelelnek, indulhatnak mindkét kategóriában, azonban ilyenkor két jelentkezési lapot kell benyújtani és mindkettőhöz a nevezési dijat is be kell fizetni. (Például műemlék jellegű, vagy /és környezettudatos irodaház, szálloda, üzletház stb. esetében a funkció szerinti és az örökségvédelmi, vagy/és a környezettudatos kategóriában)

A FIABCI Magyar Tagozata minden szükséges információt megad a magyar indulóknak.


Kapcsolódó dokumentumok:
Pályázati kiírás
Információs brossúra