< 2022.10 >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
2022.10.07. 16:15

Városismereti séták a Fiatal Urbanisták Tagozatával: 2. alkalom | A Büdi-tótól, Kubán át az Alacskára

Lebilincsel a város és nem tudsz szabadulni? Érdekel az urbanisztika; a környezeted és az abba karcolt érdekes történetek, izgalmas, rejtett kincsek? Mitől kísérleti egy lakótelep, mitől vörös Csepel, vagy megnéznéd Havannát, de csak néhány órád van rá? Szeretsz a dolgok mélyére ásni és mindezt nem a képernyő előtt tennéd? Ha igen, akkor városismereti séta-sorozatra hív téged és minden kedves érdeklődőt, városbarátot a Magyar Urbanisztikai Társaság Fiatal Urbanisták tagozata. Ehhez nincs is szükség másra, csak nyitott szemre és fülre, no meg egy jó cipőre.
Részletek »
2022.10.13. 14:30

Példaértékű épületek a Balatonnál | 5. rendezvény

A Balatoni Szövetség rendezvénysorozatot indít, melyen megtekinthetők az Év Balatoni Háza (ÉBH) 2021 építészeti pályázat díjazott épületei. Kapcsolódó építészeti előadás mellett az épület tervezőjeismerteti a tervezési folyamatot, a közös gondolkozást az építtetővel és a kivitelezővel, majd a helyszínen tervezői épületlátogatásra-épületbemutatásra is sor kerül. A rendezvényeken megtekinthető az ÉBH 2021 díjazott épületeit bemutató kiállítás.
Részletek »
2022.10.20. 10:00

XXVIII. Országos Urbanisztikai Konferencia 2022

A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság évente megrendezi az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei, immár 28. konferencia a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével, 2022. október 20-21. között kerül megrendezésre Pécsett, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban! A konferencia idei témája: Az egyetemek változó szerepe a tudásipari forradalom városaiban.
Részletek »

A 2015. évi Tisztújító Közgyűlés eredménye


Három év után ismét elérkezett az idő a Magyar Urbanisztikai Társaság tisztségviselőinek újraválasztására. Hosszas szervezést, és egy sikertelenül összehívott közgyűlést követően végül 2015. december 18-án, a karácsonyi ünnepséget és a Diplomadíj átadót megelőzően került sor a választásra. A tagok a MUT székházában összehívott rendkívüli Tisztújító Közgyűlés keretein belül adhatták le szavazataikat.
A szavazatszámlálás alapján összesen 31 érvényes szavazólapot dobtak a jelenlévők az urnába, melyek eredményeképp az új Elnökség a következő tagokkal képviselteti magát:

Elnök: Körmendy Imre (30 szavazat)

 

Alelnökök: Alföldi György (30 szavazat)

Kocsis János Balázs (30 szavazat)

 

Elnökségi tagok:

Arató György (29 szavazat)

Csaba Ders (29 szavazat)

Koszorú Lajos (25 szavazat)

Kurenkov Vjacseszláv (19 szavazat) - póttag

Ongjerth Richárd (25 szavazat)

Szaló Péter (30 szavazat)

Zábránszkyné Pap Klára (25 szavazat)

 

ESZB tagok:

Béres István (30 szavazat)

Czakó Imre (30 szavazat)

Kolundzsija Gábor (30 szavazat)

Sólymosné Vasi Ildikó (30 szavazat)

Udvaryné Nánay Éva (30 szavazat)

 

Az új Elnökség a választást követően haladéktalanul összehívta alakuló ülését, amelynek elsődleges napirendi pontja a Társaság jövőjéről való közös gondolkodás volt. A hatékonyságának növelése és az urbanisztika, mint tudás minél szélesebb körben való elterjedésének serkentése érdekében az új elnökség számos olyan pragmatikus célt tűzött ki maga elé, amely frissítést hoz a városkutatás, városfejlesztés szakterületébe.

Egyik elsődleges célként Körmendy Imre elnök úr a Társaság fiatalítását nevezte meg, ami aktív, friss tudással rendelkező, és a trendeket ismerő szakemberek toborzásán, felvételén keresztül valósítható meg. Ennek kapcsán az elnökség további célként a dinamikus szervezeti működés fellendítését jelölte ki, valamint a tevékenységek, projektek, és a MUT által képviselt professzionalizmus ötvözése is a rövid távú tervek között szerepel.

A MUT teljes Tagsága és a Titkárság az új Elnökségnek sikeres és tartalmas tisztségviselést kíván, és bizakodóan néz elébe a következő három éves időszaknak!