< 2021.05 >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
2021.05.28. 13:30

Éves közgyűlés

A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége az Alapszabály 11.3. pontja alapján ÉVES KÖZGYŰLÉST tart 2021. május 28-án 13.30 órakor a MUT székházának nagytermében (1094 Bp. Liliom u. 48.) és erre a MUT minden tagját meghívjuk.
Részletek »

9. Európai Településtervezési és Területfejlesztési díj - Részvételi felhívás


A tavalyi év nagy sikere, a nagykanizsai városrehabilitáció különdíjas elismerése után újra itt a lehetőség, hogy színvonalas, hazai munkák Magyarországra irányítsák a nemzetközi szakma figyelmét!
A Magyar Urbanisztikai Társaság, mint az Európai Urbanisták Tanácsának (ECTP-CEU) magyarországi tagszervezete ismét pályázatot hirdet magyar terveknek az ECTP-CEU által meghirdetett Európai Település- és Területi Tervezési díj pályázatára való benevezésére. A Díjra már publikált tervek és tanulmányok, a közösségi részvételen alapuló projektek, és jelentős fejlesztések nyújthatók be, nemzetközi, nemzeti, régiók közötti, regionális vagy helyi jelentőséggel.
A magyar előnevezés határideje: 2012. január 31. 12 óra
A nemzetközi beadás határideje: 2012. február 28.
9. Európai Településtervezési és Területfejlesztési díj Részvételi felhívás

 

 

A tavalyi év nagy sikere, a nagykanizsai városrehabilitáció különdíjas elismerése után újra itt a lehetőség, hogy színvonalas, hazai munkák Magyarországra irányítsák a nemzetközi szakma figyelmét!

 

A Magyar Urbanisztikai Társaság (Továbbiakban: MUT, Kezelő), mint az Európai Urbanisták Tanácsának (ECTP-CEU) magyarországi tagszervezete ismét pályázatot hirdet magyar terveknek az ECTP-CEU által meghirdetett Európai Település- és Területi Tervezési díj pályázatára való benevezésére.

A Díjra már publikált tervek és tanulmányok, a közösségi részvételen alapuló projektek, és jelentős fejlesztések nyújthatók be, nemzetközi, nemzeti, régiók közötti, regionális vagy helyi jelentőséggel. A téma és a tárgy szabadon megválasztható, és a Díjra nevezéshez nem kell, hogy „Európai jelentőségűek” legyenek. A részvétel feltételei az alábbi eltérésektől eltekintve megegyeznek az ECTP-CEU felhívásában foglaltakkal:

§         Az előnevezéshez a magyar jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve mellékelni kell. Hiányosan kitöltött, vagy nem csatolt jelentkezési lap esetén a pályázat érvénytelen.

§         A tervek előminősítését a MUT Elnöksége végzi. (www.mut.hu)

§         A terveket 2012. január 31. 12:00-ig kell eljuttatni a MUT címére 1094 Budapest IX. Liliom u. 48.)

§         A részvételhez bruttó 50.000, Ft előminősítési részvételi díjat meg kell fizetni, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. 11709002-20603557 számú OTP bankszámlájára, a benyújtott dokumentumok között a részvételi díj befizetését igazoló dokumentumot is mellékelni kell.

§         A pályamű részletes szöveges ismertetését Word dokumentumként magyarul is be kell adni.

§         A pályaművek tablóit lehetőleg grafikus szakemberek közreműködésével, úgy kell elkészíteni, hogy azok kitűnjenek a más pályázók által beadott tablók közül.

§         A pályaműveknek a témát megjelölő, és megfelelően figyelemfelkeltő címet kell adni, amelyet a tablókon meg kell jeleníteni.

§         A tablókon meg kell jeleníteni továbbá a Magyar Urbanisztikai Társaság logóját (letölthető a www.mut.hu oldalról) és nevének angol megfelelőjét (Hungarian Society for Urban Planning)

§         A bemutatott terület elhelyezkedését pontosan, a nemzetközi zsűri számára könnyen érthetően fel kell tüntetni (elsősorban Európa-Magyarország-Település-Bemutatott terület viszonylatokban).

 

A MUT Elnöksége fenntartja magának a jogot annak az eldöntésére, hogy hány pályaművet tart alkalmasnak a nemzetközi pályázaton való nevezésre, és a beérkezett tervanyag ismeretében határoz az ECTP-CEU szempontjain túlmenő esetleges további értékelési szempontokról is illetve javaslatokat tehet a továbbnevezés előtt a tervek bemutatásának pozitív irányba történő változtatására.

Az előminősítés során kiválasztott tervek szerzőinek tervük kiküldése előtt kell megfizetniük az ECTP-CEU felhívásában foglalt részvételi díjat.

 

A tavalyi magyar különdíjasokról ITT olvashat bővebben.


Kapcsolódó dokumentumok:
Letölthető teljes kiírás (DOC)
MUT logo (ZIP)