< 2021.11 >
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
2021.11.30. 16:00

Megújuló Angyalföld

A Magyar Urbanisztikai Társaság Budapesti és Pest megyei Területi Csoportja tisztelettel meghívja Önt Megújuló Angyalföld témájában tartandó beszélgetésre!
Részletek »
2021.12.07. 16:00

Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot szervez „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében” témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő tagozati összejövetel témája „Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok”
Részletek »
2021.12.10. 14:00

Tisztújító Közgyűlés

A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége az Alapszabály 11.3.1. és 11.4 pontjai alapján TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉST tart 2021 december 10-én 14:00 órakor a MUT Székházában (Budapest 1094, Liliom utca 48.), és erre a Magyar Urbanisztikai Társaság minden tagját meghívjuk.
Részletek »
Városi jövő-képek - Mentális térképészet a kortárs városkutatásban
2017.08.18 10:00 - 2017.08.21 15:00A Mentális Térképészek Nemzetközi Tudományos Egyesülete (IMMAP) tisztelettel meghívja Önt a Városi jövő-képek - Mentális térképészet a kortárs városkutatásban című konferenciára!

Városainkat rohamosan alakítják át a naponta megjelenő új elképzelések, igények és kihívások, amelyeket a felgyorsult technikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és demográfiai változások hajtanak. A városkutatás korábban bevált megközelítései és eszköztára már nem képesek a releváns kérdések megragadására, így a döntéshozók és az urbanisztikai szakemberek számára nehézséget jelent lépést tartani az átalakulással.A mentális térképezés a kezdetektől fogva a városi tér megértését tűzte ki céljául, és ehhez a város legautentikusabb megfigyelőinek és felhasználóinak, a városlakók szemszögét választotta. Emellett a mentális térképezés mindig is egy interdiszciplináris kutatási terület volt, amely nyitva állt az eltérő hátterű szakértők előtt – a geográfusoktól kezdve a közgazdászokon át egészen a pszichológusokig. Hiszünk benne, hogy a mentális térképezés ezen két alapvető tulajdonsága előnyt jelent abban, hogy megtaláljuk a megfelelő válaszokat a városokkal kapcsolatos legégetőbb kérdésekre.


Konferenciánk célja, hogy a mentális térképezéssel foglalkozó szakemberek és kutatók számára platformot biztosítson, ahol meg tudják osztani elképzeléseiket és kutatási eredményeiket. Nem célunk kész megfejtéseket kínálni, inkább a mentális térképezés fogalom- és eszköztáráról szóló eszmecserének kívánunk teret adni, aminek során megszülethetnek azok a testreszabható megoldások, amik alkalmasak a városi problémák kezelésére, a városok jövőjének alakítására.


A konferencia tervezett témái:

- Városi felhasználói élmény – élhetőség és várostervezés kapcsolata
- Alakítsd a lakóhelyed – alulról jövő kezdeményezések a városi tér megváltoztatására
- Okos mobilitás – gyalogos-, kerékpáros és tömegközlekedés-barát városok létrehozása
- Hozzáférhetőség – különböző igényű csoportok számára hozzáférhető városi tér
- Multifunkcionalitás és tér újrahasznosítás – a városi tér vegyes használatának növelése
- A személyes is publikus – személyes és a közösségi tér közti átfedések
- Digitális város – a városi élet és a digitalis technológiák közti kapcsolatok feltárása
- Megosztott / közös város – a megosztáson alapuló gazdaság és a társadalmi innováció hatásaiKonferencia nyelve: angol, magyarJelentkezés:

Minden olyan előadást szívesen látunk, ami a mentális térképezéssel és a városi problémák kapcsolatával foglalkozik.


A jelentkezés határideje 2017. augusztus 15. A jelentkezési lap elérhető a https://goo.gl/forms/pR08oWLFfBkYe1hn2 címen.


A konferenciával kapcsolatos kérdéseket a project.mmap@gmail.com címre várjuk.


Várjuk jelentkezését!

A szervező bizottság
dr. habil. Dúll Andrea
dr. habil. Izsák Éva
dr. habil. Letenyei László
Hoffer Ádám (koordinátor)

Kapcsolódó anyagok
Felhívás - EN (386.72 KB)
Felhívás - HU (462.54 KB)