< 2020.09 >
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2020.10.06. 16:00

Környezetesztétikai Tagozat: Lehetőségek és korlátok a főváros közösségi tereinek és létesítményeinek fejlesztésében

MUT Környezetesztétikai Tagozatának tagozati ülései keretében indított új beszélgetés-sorozat témája a „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében”. A téma aktualitására előző sorozatunk tanulságai is rámutattak. Egyfelöl: a térhasználatok vonatkozásában is felmerül a gazdaságosság kérdése. Helyesen megválasztott-e egy adott térben a funkció, milyen költségekkel építhető meg az objektum, hogyan lesz fenntartható, és a megválasztott funkció találkozik-e térhasználók igényeivel? Másfelöl: a térhasználók igényeinek felmérése és a tervezésbe történő bevonásuk úgy tűnik (a közparkok esetében ez már igazoltnak látszik) záloga a fejlesztési tevékenység sikerének.
Részletek »
2020.10.08.

Jelentkezési határidő szekcióelőadóknak az MRTT XVIII. Vándorgyűlésére

A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. Vándorgyűlésén a Magyar Urbanisztikai Társaság is képviselteti magát, melyre a szekcióvezetők, Salamin Géza és Csomós György elóadók jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2020 szeptember 20.
Részletek »
2020.10.28.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. Vándorgyűlése

A Magyar Regionális Tudományi Társaság 2020 október 28. és 29. között rendezi meg XVIII. Vándorgyűlését a Budapesti Corvinus Egyetemen.
Részletek »
2020.11.26. 09:00

II. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről

Tervezett időpont és helyszín: 2020.november 26-27. Debrecen
Részletek »

Környezetesztétikai Tagozat beszélgetés-sorozatot hirdet "Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében" címmel.MUT Környezetesztétikai Tagozatának tagozati ülései keretében indított új beszélgetés-sorozat témája a „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében”. A téma aktualitására előző sorozatunk tanulságai is rámutattak. Egyfelöl: a térhasználatok vonatkozásában is felmerül a gazdaságosság kérdése. Helyesen megválasztott-e egy adott térben a funkció, milyen költségekkel építhető meg az objektum, hogyan lesz fenntartható, és a megválasztott funkció találkozik-e térhasználók igényeivel? Másfelöl: a térhasználók igényeinek felmérése és a tervezésbe történő bevonásuk úgy tűnik (a közparkok esetében ez már igazoltnak látszik) záloga a fejlesztési tevékenység sikerének.
 

A beszélgetés-sorozatban a közösségi terek tervezésének városszerkezeti vonatkozásait és a közösségi objektumok létesítési szempontjait bemutatva a társszakmák (városépítészek, tájépítészek, építészek, ingatlanfejlesztők) értékrendszerének, valamint a társadalmi elvárásoknak a bemutatását, összevetését szeretnénk lehetővé tenni.

A sorozat rendezvényei nagyobb érdeklődés esetén moderált pódiumbeszélgetés, kisebb érdeklődés esetén moderált kerekasztal-beszélgetés formájában kerülnek megrendezésre.

Felkért előadók

  • önkormányzatok (a fejlesztési elképzelésekről),
  • civil szervetek (a térhasználattal kapcsolatos igényekről)
  • tervezők (konkrét objektumok bemutatására)

 

A felkért előadókat nézőpontjuk kifejtésére kérjük. Felkért hozzászólókkal a témakör többszempontú megközelítését, vagy az esetleges konfliktushelyzetek feloldását segítjük elő.

A moderált beszélgetést követően megnyitott vitában kérdések, vélemények kifejtésére adunk lehetőséget a meghívott és megjelent MUT tagság részvételével.

A beszélgetés-sorozatok rendezvényei rendszerint páros hónapok első keddjén, 16:00-kor kerülnek megrendezésre.

A sorozat első beszélgetésének címe Lehetőségek és korlátok a főváros közösségi tereinek és létesítményeinek fejlesztésében.

Felkért előadók: Erő Zoltán, Budapest főépítésze, valamint főtanácsadója, Bardóczi Sándor.

Időpont: 2020 október 6. 16:00

Helyszín: A Magyar Urbanisztikai Társaság székháza (1094 Budapest, Liliom u. 48.)

Regisztráció a beszélgetés-sorozat első rendezvényére

Járványvédelmi okokból a Magyar Urbanisztikai Társaság a változtatás jogát fenntartja, a rendezvény esetlegesen online kerül lebonyolításra.