2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

Országos Urbanisztikai Konferencia - 2018. október 16., Budapest


Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? – avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban
Október 16-án Budapesten rendezzük az Országos Urbanisztikai Konferenciát, amelyre október 11-ig még kedvezményesen jelentkezhet. A konferencián részt vesz Fürjes Balázs, Füleky Zsolt és Gál András Levente, a szekciókat Csaba Ders, Babós Gyula és Kocsis János Balázs moderálja. A programokon fontos és fölöttébb aktuális kérdéskört járunk körül.
Egy mai, urbanisztikával foglalkozó szakember egészen másképp dolgozik, mint elődei. Ennek fő oka, hogy digitális korszakban élünk. A digitális termékek – a számítógép, a mobiltelefonok, a legkülönfélébb okoseszközök – megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, de még döntési mechanizmusainkat is. Ez a hatalmas átalakulás az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Az idei országos urbanisztikai konferencia ezért azt a kérdést állítja középpontba, vajon az ICT-szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, a tervezést támogató technikai eszközök milyen hatással vannak a szakma gyakorlóira, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre – és nem utolsósorban a településekre és az ott élőkre.

Három szekcióban foglalkozunk a településtervezés új irányaival, a mobilitás kérdésével és Budapest és az agglomeráció fejlesztési kérdéseivel. Ezenkívül tizenkét előadónak tudunk helyet biztosítani a konferencia programjában.

A konferencia helyszíne: Benczúr-ház, Budapest, VI. kerület, Benczúr utca 27.  

-- A konferenciára október 11-ig kedvezményesen jelentkezhet. Részletekért kattintson ide!


-- A konferencia részletes programját itt találja

-- A szekciók részletes leírásának megtekintéséért kattintson ide!

-- A Magyar Építészeti Kamara tagjai két kreditpontot írhatnak jóvá a konferencián való részvételért. 

Ha bármilyen kérdése van a rendezvénnyel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban, keresse kollégánkat az 
ouk18@mut.hu email címen!