Keresés


2018.10.16. 09:30 Országos Urbanisztikai Konferencia, Budapest
Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? - avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban

2018.11.16. MUT Tisztújító Közgyűlés
A Magyar Urbanisztikai Társaság 2018. november 16-án tisztújító közgyűlést tart.

Országos Urbanisztikai Konferencia - 2018. október 16., Budapest


Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? – avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban
Október 16-án Budapesten rendezzük az Országos Urbanisztikai Konferenciát, amelyre már várjuk résztvevők és előadók jelentkezését. Szeretnénk, ha minél több várostervező és szakmagyakorló venne részt a programokon, amelyeken fontos és fölöttébb aktuális kérdéskört járunk körül.
Egy mai, urbanisztikával foglalkozó szakember egészen másképp dolgozik, mint elődei. Ennek fő oka, hogy digitális korszakban élünk. A digitális termékek – a számítógép, a mobiltelefonok, a legkülönfélébb okoseszközök – megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, de még döntési mechanizmusainkat is. Ez a hatalmas átalakulás az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Az idei országos urbanisztikai konferencia ezért azt a kérdést állítja középpontba, vajon az ICT-szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, a tervezést támogató technikai eszközök milyen hatással vannak a szakma gyakorlóira, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre – és nem utolsósorban a településekre és az ott élőkre.

Három szekcióban foglalkozunk a településtervezés új irányaival, a mobilitás kérdésével és Budapest és az agglomeráció fejlesztési kérdéseivel. Ezenkívül tizenkét előadónak tudunk helyet biztosítani a konferencia programjában.


Az előadók jelentkezését és az előadások absztraktjait
az alábbi regisztrációs felületre várjuk, az absztraktok leadási határideje 2018. szeptember 7.

 

Ha bármilyen kérdése van a rendezvénnyel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban, keresse kollégánkat az ouk18@mut.hu email címen!