2018.11.29. 17:00

Meghívó a Lechner TK vezetett sétájára

Az egykori dohánygyár rejtett zugai, különleges tervdokumentumok.
Részletek »
2018.12.04. 16:00

Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok: az Erzsébet tér

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot tervez Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő téma: az Erzsébet tér és a Gödör területének megújítási folyamata.
Részletek »
2018.12.05. 14:00

Hild 50 - Egy díj, amely összeköt

Szeretettel hívjuk a Hild 50 – Egy díj, amely összeköt című kamarakonferenciára, amelyre 2018. december 5-én 14 órakor a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában, a Kós Károly teremben (Budapest, VIII. kerület Ötpacsirta u. 2.) kerül sor.
Részletek »

Országos Urbanisztikai Konferencia - 2018. október 16., Budapest


Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? – avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban
Október 16-án Budapesten rendezzük az Országos Urbanisztikai Konferenciát, amelyre október 11-ig még kedvezményesen jelentkezhet. A konferencián részt vesz Fürjes Balázs, Füleky Zsolt és Gál András Levente, a szekciókat Csaba Ders, Babós Gyula és Kocsis János Balázs moderálja. A programokon fontos és fölöttébb aktuális kérdéskört járunk körül.
Egy mai, urbanisztikával foglalkozó szakember egészen másképp dolgozik, mint elődei. Ennek fő oka, hogy digitális korszakban élünk. A digitális termékek – a számítógép, a mobiltelefonok, a legkülönfélébb okoseszközök – megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, de még döntési mechanizmusainkat is. Ez a hatalmas átalakulás az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Az idei országos urbanisztikai konferencia ezért azt a kérdést állítja középpontba, vajon az ICT-szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, a tervezést támogató technikai eszközök milyen hatással vannak a szakma gyakorlóira, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre – és nem utolsósorban a településekre és az ott élőkre.

Három szekcióban foglalkozunk a településtervezés új irányaival, a mobilitás kérdésével és Budapest és az agglomeráció fejlesztési kérdéseivel. Ezenkívül tizenkét előadónak tudunk helyet biztosítani a konferencia programjában.

A konferencia helyszíne: Benczúr-ház, Budapest, VI. kerület, Benczúr utca 27.  

-- A konferenciára október 11-ig kedvezményesen jelentkezhet. Részletekért kattintson ide!


-- A konferencia részletes programját itt találja

-- A szekciók részletes leírásának megtekintéséért kattintson ide!

-- A Magyar Építészeti Kamara tagjai két kreditpontot írhatnak jóvá a konferencián való részvételért. 

Ha bármilyen kérdése van a rendezvénnyel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban, keresse kollégánkat az 
ouk18@mut.hu email címen!