2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

Programajánló: Wekerlei Nyári Szabadegyetem - Wekerletelep, 2018. június 21-24.


Milyen a jövő élhető (kert)városa, ebben mik a jelen és a jövő új kihívásai? Hogyan lehet a jelentős mértékben jelenlévő épített örökséget védeni, és azt a kultúra alapú városfejlesztés alapjává tenni, hogy az egy valódi közös üggyé váljon? Mi a város(rész)fejlesztési cél, amely irányt adhat a cselekvésnek, belülről vezérelt módon? Mitől okos a város? Az infotechnológia és a működtetés szervezeti struktúráinak okosságán, a benne élők a döntéshozók, a hatóságok együttműködési képességén (okosságán) múlik? Mik azok az eszközök, amit működtetni kell/lehet ahhoz, hogy a város tényleg okos legyen?
Ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a Wekerlei Nyári Szabadegyetem során.
Időpont: 2018. június 21-24.

Helyszín: XIX. kerület, Wekerletelep

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött


A szabadegyetem és a tanácskozás célja, hogy a külső és helyi meghívott szakemberek bevonásával a Wekerletelep aktív lakossága és az önkormányzati döntéshozók olyan ötletekhez, tapasztalatokhoz és javaslatokhoz jussanak, amely segít a városrész új fejlesztési irányait meghatározni. Ennek eredményként egy olyan konkrét javaslatcsomagot kívánunk összeállítani, amely megfogalmazza, miként újítható meg a városfejlesztési módszertan, mik azok a globális és lokális kihívások, amelyekre választ kell adnunk, a különleges értékeket hordozó kertvárosi környezetben, és hogyan lehet fokozni az Önkormányzat és a helyi társadalom együttműködését ezek megvalósítására. Választ kell adnunk a fenntarthatóság és élhetőség új kihívásaira is, amelyet több nézőpontból is megvizsgálnunk (klímaváltozás, épített értékek védelme, környezeti minőség és kultúra alapú városgazdaság), és rendszerezni kívánjuk mindazon eszközöket is, amelyeket szintén fejlesztenünk kell (okos és együttműködő város, szervezet közösség), és amelyből különösen nagy hangsúlyt kívánunk adni a közösségépítésnek és a közösségi tervezésnek.


További információk: wekerletelep.hu és facebook: Wekerlei Nyári Szabadegyetem

Kérdéseit itt tegye fel: wekerleinyariegyetem@gmail.com

A részletes leírás és a programok a lentebbi mellékletből érhetőek el!


Kapcsolódó dokumentumok:
Wekerlei Nyári Szabadegyetem programok