2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

Megújuló MUT - megújuló szervezet


Vitaindító javaslatok a MUT tisztújító közgyűlése elé
A MUT érdemi megújulásához szükséges szervezeti hatékonyságnövelés első lépcsője az lehet, ha a 2018 végén esedékes tisztújításon a mostaninál kevesebb tagtársunkat bízunk meg a jelenleginél határozottabb állandó feladatkörrel, az eddiginél több személyes felelősséggel járó tisztséggel, és az így felszabaduló energiákat a társaság hasznos, előremutató projektjeinek kitalálására, megvalósítására, menedzselésére fordítjuk. Ennek a szellemében adom közre vitaindítóként a mellékelt szervezetfejlesztési javaslatokat.
Kérem, hogy – ha már a személyes diskurzusra egyre kevesebb vállalkozó akad – írásban reflektáljatok azokra. Hívjátok fel a figyelmet az anyag hiányosságaira, gyengéire, tegyek javaslatokat a kijavítására, jobb megoldásokra.

A javított változatot – a beérkezett javaslatokkal együtt – a május 18-ra tervezett MUT közgyűlés elé terjesztem azért, hogy a közösen szükségesnek tartott változtatások elfogadását követően a tisztújítás előkészítése már a közös szándékoknak megfelelő rendszerben történhessen.


Kérem, hogy a reflexiókat május 10-ig küldjétek el a r.ongjerth(kukac)mut.hu címemre. További felvilágosítással szívesen állok rendelkezésre, ugyanezen a címen.


Üdvözlettel:

Ongjerth Richárd
A MUT Elnökségének tagja

Megjegyzés a MUT Elnökétől:

A korrektség kedvéért szeretném jelezni, hogy Ongjerth Richárd kollégánk kiküldött javaslatát a MUT elnöksége nem támogatta, véleményünk szerint nem oldaná meg gondjainkat, ezért javaslatát mint MUT tag küldte ki.


Kapcsolódó dokumentumok:
Javaslat OR 20180413