Keresés


Zirc városába érkezett a „Városépítészeti séták Veszprém megyében” rendezvénysorozat


A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Magyar Urbanisztikai Társaság és Zirc Városi Önkormányzat közös rendezvényeként 2016. szeptember 27-én, Zircen került megtartásra a „Városépítészeti séták Veszprém megyében” rendezvénysorozat keretében az immár 3. megyei szakmai nap.
A közel 50 fő részvételével megtartott tanácskozásra a Városházán került sor. Ottó Péter polgármester köszöntőjét követően Fabacsovics Zoltán megyei főépítész, irodavezető tájékoztatta a jelenlévőket a „Városépítészeti séták Veszprém megyében” rendezvénysorozatról, majd Várszegi Bernadett építésügyi osztályvezető (Zirci Közös Önkormányzati Hivatal) vetített képes előadást tartott Zirc város jelene és jövője címmel.

 

A plenáris ülés I. részét Zátrok Attila műszaki vezető, (Zirci Ciszterci Apátság) előadása zárta, Az Apátság Zirc életében címmel.

 

 

A plenáris ülés II. részében Dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium főtanácsadója előadása hangzott el Integrált városfejlesztés - A Lipcsei Kartától 2020-ig címmel. Ezt követően Alföldi György, az MTA Településtudományi Bizottságának elnöke, a MUT alelnöke tartotta meg A jövőtervezés lehetőségei a várostervezésben - CITY of FUTURE / Budapest 2050 címmel előadását, mely érintett módszertani kérdéseket és kutatási eredményeket is.

 

 

A délutáni városi séta során, Várszegi Bernadett vezetésével, Zirc nevezetes épületeinek megtekintésére, majd a Reguly Antal Múzeumban tett rövid látogatásra került sor, ezután a város főterét érintve a Zirci Apátságban folytatódott a program.

 

A Zirci Ciszterci Apátságban Zátrok Attila kalauzolta az érdeklődőket, bemutatva a legújabb fejlesztést, az Apátsági Látogatóközpontot és a kapcsolódó kiállítást. Jelenlévőknek lehetőség nyílt a Vörös toronyba is feljutni, ahonnan nemcsak a délelőtti előadásokon felvetett fejlesztési helyszínek beazonosítására került sor, de megtekinthették a város és a táj harmonikus kapcsolatát is. A rendezvény az Apátság sörfőzdéjének megtekintésével ért véget, ahol a szervezők munkáját megköszönve zárult a megyei szakmai nap.

 

Az elhangzott előadások anyagai és a rendezvényen készített fotók megtekinthetők és letölthetők a Veszprém Megyei Önkormányzat honlapján (www.veszpremmegye.hu) a Hírek menüpont alatt.

 

 

A „Városépítészeti séták Veszprém megyében” rendezvénysorozat következő állomása Sümeg városa lesz, az újabb megyei szakmai napra várhatóan 2017 tavaszán kerül sor.

 


Hozzászólások:
Oldalanként
A hozzászólás csak adminisztrátori jóváhagyás után jelenik meg!
Név:
Email-cím:
Hozzászólás: