2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

2016. évi települési Hild János-Díj: A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége felállította a sorrendet


A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége az idén 36. alkalommal ítélte oda a települési Hild János-Díjat, mely a településfejlesztés és a településrendezés legrangosabb szakmai kitüntetése. A számos, színvonalas pályázat rangsorolása nem kis feladatnak bizonyult, hiszen az idén rekord mennyiségű pályázat érkezett be.
 

Az 1968-ban alapított díjat páros években a települések, a páratlan években pedig a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek vehetik át. Idén három kategóriában hirdet eredményt a Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége: 2.000 fő alatti, a 2.000-30.000 fő közötti és a 30.000 fő feletti lakos számú települések. A Díjat olyan települések kapják, amelyek a céltudatos, fenntartható, integrált, illetve stratégiai településfejlesztés területén kimagasló eredményeket értek el.  • A nagyvárosi kategóriában Budapest VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzata kapta, másfél évtizedes tudatos, következetes és sokszínű városfejlesztési és városmarketing munkájáért.

 

Budapest egyik legnehezebb társadalmi helyzetű kerülete az ezredforduló óta tartó, politikai ciklusokon átívelő, sokszínű és kreatív munkával ad példát más önkormányzatok számára arra, hogy céltudatos és kitartó városfejlesztő munkával, jól megszervezett programokkal hazai viszonyok között is lehet mélyreható javulást elérni a városrehabilitációval.


  • A Hild-János díjat a középvárosi kategóriában Kisújszállás Város Önkormányzata kapta, a tudatos és eredményes középvárosi fejlesztésért.

 

Kisújszállás tudatos, hosszú távú városfejlesztő munkájában a közterületek és a közintézmények összehangolt fejlesztése a kisebb városok esetében is képes tartós és eredményes javulást elérni a helyi életkörülmények tekintetében.


  • A díjat a kistelepülési kategóriában 2016-ban Tihany Község Önkormányzata kapta, az újszerű, integrált és sokszereplős stratégiai településfejlesztésért.

 

Tihany az elmúlt években megvalósított, ma is tartó, lendületes, számos díjjal elismert településfejlesztésével kimagasló példát szolgáltat arra, hogy az érintett szereplők, lakosok és vállalkozók tudatos és szervezett bevonása a tervezés folyamatába az aktív és dinamikus vezetői munkával párosulva mintaszerű megvalósítást eredményez a kisebb település.A díjátadó ünnepségre 2016. augusztus 25-én került sor a XXI. Országos Főépítészi Konferencián.Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk az összes pályázónak!


2016. szeptember 1.

 


Kapcsolódó dokumentumok:
Józsefváros
Kisújszállás Város Önkormányzata
Tihany 1
Tihany 2
Tihany 3
Tihany 4