2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »
MUT Megyei tervezés műhelymunka
2019.02.26 13:30 - 16:30

Időpont: 2019. február 26., kedd, 13.30-16:30

Helyszín: MUT székház, 1094 Budapest, Liliom utca 48.


A megyei területrendezési tervek az országos területrendezési tervvel összhangban készülnek és hosszútávon fogják meghatározni a települések fejlődését. A MUT célja a műhelymunka szervezésével elsősorban az egyedi övezetek megvitatása, mert úgy látjuk, hogy bizonyos megyéken átívelő témák és kérdések megvitatása segíti a megyei főépítészek és tervezők munkáját. Hiszen egyedi kérdéseink jó eséllyel nem csak egyedül bennünket foglalkoztatnak, hanem a szomszéd megyét is. A műhelymunka jó alkalom arra, hogy együtt átgondoljuk és harmonizáljuk az az összefüggő és megyéken átívelő tájegységek tervezését. Így például több megyét is érint a klímaadaptáció, az agrárgazdálkodási kérdések, a tanyavilág, vagy például a Homokhátság együttes kezelése. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a MUT mint szakmai szervezet katalizátora lehessen a közös gondolkodásnak, megalapozva ezzel a területfejlesztés – területrendezés új irányairól szóló diskurzust is.

 

Tervezett program:

13:30 – Regisztráció

14:00 – A megyei tervek és az egyedi övezetek – Előad: Kolossa József DLA, Településtervezési és Területrendezési Főosztály vezetője

14:20 – Kerekasztalbeszélgetés tervezőkkel és főépítészekkel (résztvevők felkérés alatt)

15:00 – Kávészünet

15:10 – Műhelybeszélgetések témák és tájegységek szerinti bontásban

16:10 – Összefoglalás – Salamin Géza, PhD, MUT elnök